Una dona gran escrivint en un quadern mentre parla per telèfon, amb una imatge inserida d'una mà dipositant una moneda en una guardiola de porquet rosa.
ECONOMIA

Aquests són els diners que hauries d'estalviar per a la teva futura jubilació

Estalviar per a la jubilació pot semblar un desafiament, però és una meta assolible amb una bona planificació

Estalviar per a la jubilació pot semblar un desafiament, però és una fita assolible amb una bona planificació i constància. Aquí t'expliquem quina quantitat hauries d'estalviar i per què és tan important.

Determinar el que necessites estalviar per a la teva jubilació és complicat, ja que depèn del teu estil de vida, ingressos actuals i futurs, i el tipus de jubilació que desitges. Els experts financers recomanen estalviar com a mínim el 80% dels teus ingressos anuals per mantenir el teu nivell de vida durant la jubilació.

Una parella de persones grans revisa documents financers mentre una imatge inserida mostra una calculadora, una guardiola i piles de monedes.

Per què estalviar per a la jubilació?

Estalviar per a la jubilació és essencial per diverses raons:

  • Pensions públiques insuficients: La majoria de les pensions públiques no són suficients per mantenir el mateix nivell de vida que tenies durant la teva vida laboral.
  • Major esperança de vida: Vivim més temps, cosa que significa que necessitem més diners per cobrir les nostres despeses durant un període més llarg.
  • Despeses imprevistes: La vellesa comporta despeses mèdiques i altres imprevistos que poden ser costosos.

Estratègies d'estalvi per a pensionistes

Començar a estalviar com més aviat millor. Aquí et deixem algunes estratègies per assegurar el teu futur financer:

  1. Comença d'hora: Com més aviat comencis a estalviar, millor. Si comences a estalviar durant els teus 20 o 30 anys, tindràs més temps per aprofitar l'interès compost, on els interessos guanyats generen més interessos. Això pot augmentar significativament el teu estalvi al llarg del temps.
  2. Contribueix regularment: La constància és clau. És millor estalviar petites quantitats regularment que grans sumes de forma esporàdica. Automatitzar els teus estalvis, per exemple, establint una transferència automàtica a un compte d'estalvi cada mes, et pot ajudar a mantenir la disciplina.
  3. Diversifica les teves inversions: No posis tots els teus ous en una sola cistella. Diversifica les teves inversions en diferents tipus d'actius, com ara accions, bons i fons d'inversió. Això et pot ajudar a reduir el risc i augmentar les teves possibilitats d'obtenir un bon rendiment.
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una guardiola i al capdavant un jubilat trist

Per saber el que necessites estalviar, primer calcula el que rebràs de la pensió pública. Després, determina quants diners addicionals necessitaràs per mantenir el teu nivell de vida. Una regla general és estalviar entre un 10% i un 15% dels teus ingressos anuals.

Instruments d'estalvi per a la jubilació

Hi ha diversos instruments d'estalvi que et poden ajudar a preparar la jubilació:

  • Plans de pensions: Són un dels productes més populars. Permeten fer aportacions periòdiques i obtenir avantatges fiscals. A més, hi ha plans de cicle de vida, que ajusten automàticament les inversions a mesura que t'acostes a la jubilació.
  • Fons d'inversió: Permeten invertir en diversos actius, com ara accions i bons, oferint bon rendiment a llarg termini.
  • Assegurances de jubilació: Proporcionen una renda garantida durant la jubilació i poden incloure cobertures addicionals, com ara assegurances de vida.

Avantatges fiscals dels plans de pensions

Un dels grans avantatges dels plans de pensions són les deduccions fiscals. Les aportacions a aquests plans poden reduir la base imposable de l'IRPF, cosa que permet pagar menys impostos. Tot i això, hi ha un límit anual a les aportacions que es poden desgravar.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: