Una parella de persones grans somriu mentre una sosté diversos bitllets d'euro i l'altra un control remot.
ECONOMIA

Els diners extra que pots cobrar amb la teva pensió i que segur que desconeixies

Moltes persones no coneixien l'existència d'aquest ajut i podrien estar perdent diners

Si ets un dels afortunats que ha arribat a l'edat de jubilació o que rep una pensió per invalidesa, segurament t'interessa saber que hi ha diners extra que podries estar deixant passar.

I és que l'IMSERSO, conegut principalment pels seus programes de turisme per a gent gran, ofereix una ajuda de més de 500 euros que podria ser teva. Sí, has llegit bé: un ingrés addicional de 525 euros que, si compleixes certs requisits, podries reclamar amb la teva pensió no contributiva.

Muntatge amb un ancià amb bitllets de 50 euros a la mà i un cercle amb més bitllets

L'ajut de 525 euros que segur que no coneixies

L'Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) ha implementat un ajut econòmic destinat a aquells pensionistes que reben una pensió no contributiva. Aquest subsidi té com a objectiu proporcionar un alleugeriment addicional als que no han assolit el mínim de cotització requerit per accedir a una pensió contributiva completa.

La pensió no contributiva és un suport de l'Estat per a aquells ciutadans que, per diverses raons, no han pogut cotitzar prou la Seguretat Social durant la vida laboral.

Sigui per no haver treballat prou temps o per haver estat en feines no cotitzades, aquestes persones reben una pensió que, encara que menor que les contributives, garanteix una mínima seguretat econòmica en la vellesa o en cas d'invalidesa.

Un home utilitza una calculadora, amb diversos gràfics sobre la taula, ia la part inferior esquerra, un home amb una tauleta aixeca el polze

Qui pot sol·licitar aquest ajut?

Per ser elegible per a aquest ajut de 525 euros anuals de l'IMSERSO, has de complir certs criteris específics. Entre els principals requisits es troben rebre una pensió no contributiva de jubilació o invalidesa i no haver arribat al mínim de cotització, a més de tenir un habitatge en propietat i que el contracte de lloguer del teu domicili habitual estigui al teu nom.

El procés per sol·licitar aquest complement és força senzill. T'has de dirigir a l'oficina de l'IMSERSO més propera o fer la sol·licitud a través de la seva pàgina web. Assegura't de tenir tota la documentació necessària, incloent-hi el contracte de lloguer i un certificat d'empadronament que acrediti la teva residència a l'habitatge llogat.

Per a molts pensionistes, cada euro compta. I en el context actual, on el cost de la vida continua augmentant, aquest ajut de 525 euros pot ser un veritable salvavides. No només ofereix un alleujament financer, sinó que també pot millorar la qualitat de vida dels que reben pensions no contributives, que són generalment menors.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: