Imatge de fons d´una família amb dos fills d´esquena i amb caixes, i una altra imatge d´una mà amb bitllets d´euros
ECONOMIA

L'ajuda de més de 200 € al mes que poden cobrar aquest any moltes famílies amb 2 fills

Es tracta d'un complement mensual que poden cobrar tant les famílies amb un fill, amb dos o famílies nombroses

Des de la seva instauració el 2020, l'Ingrés Mínim Vital (IMV) ha estat una eina crucial per a molts ciutadans afectats per la pandèmia. L'IMV ha ajudat persones en risc de pobresa i exclusió social. No obstant això, per millorar-ne l'efectivitat en casos específics, també hi ha un complement a l'ajuda a la infància.

Aquest complement, encara que és una extensió de l'IMV, es pot sol·licitar de manera independent. Està destinat a les unitats de convivència que tinguin menors entre els seus membres. Aquesta opció de sol·licitud independent és crucial per a aquells que no tenen accés a l'IMV de manera particular.

Muntatge d'una família feliç amb un nadó i la imatge d'un ventall de diners a un costat

Quantitats que es poden cobrar al mes segons l'edat dels nens

L'ajut s'estableix en funció del nombre de menors i la seva edat a l'1 de gener de cada any:

  • Per cada menor de 3 anys: 115 euros.
  • Per cada menor entre 3 i 6 anys: 80,50 euros.
  • Per cada menor més gran de 6 i menor de 18 anys: 57,50 euros.

Per tant, en una família amb dos fills menors de 3 anys es poden cobrar un total de 230 euros de complement al mes. En cas que un fos menor de 3 i un altre estigués entre els 3 i 6 anys, la família cobraria 195,50 euros.

Requisits per accedir a l'ajuda

La Seguretat Social ha publicat una guia explicativa a la seva pàgina web detallant els requisits necessaris. En resum, els sol·licitants han de tenir ingressos inferiors al 300% dels llindars establerts segons l'escala d'increments per al càlcul de la renda garantida.

Muntatge amb una imatge d'un pare i un fill abraçant-se i uns bitllets d'euro al costat esquerre

A més, el patrimoni net ha de ser inferior al 150% dels límits marcats a la mateixa escala. També cal complir amb el test d'actius, el límit del qual per a un adult és de sis vegades la renda garantida.

Per facilitar-ne el procés, l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha creat un simulador en línia. En emplenar el formulari, els sol·licitants poden saber immediatament si tenen dret a percebre l'ajuda.

Aquest complement a la infància busca proporcionar un suport addicional a les famílies amb menors, assegurant que més ciutadans puguin beneficiar-se de les ajudes socials disponibles.

➡️ Ajuts ➡️ Economia

Més notícies: