Un home gran treballant en un ordinador amb una imatge superposada d'un rellotge despertador i un flascó de monedes etiquetat com a "Pension".
ECONOMIA

Si cobres una pensió i encara no has rebut la paga extra d'estiu, has de saber això

Això és el que has de saber si encara no has ingressat la paga extra d'estiu

Si estàs esperant amb ànsies la teva paga extra d'estiu i encara no ha arribat, pot ser que hi hagi una raó específica darrere d'aquest retard.

Cada any, milions de jubilats a Espanya depenen d'aquesta paga addicional que se sol abonar al juliol. Tot i això, hi ha circumstàncies que poden afectar la puntualitat d'aquest ingrés tan esperat.

Una parella de grans revisa una carta, i al cercle hi ha un pot amb monedes i bitllets

Quan es paga la pensió i la paga extra?

Normalment, les pensions de la Seguretat Social a Espanya s'abonen entre els dies 1 i 4 de cada mes. La paga extra d'estiu, corresponent a la nòmina de juny, es paga generalment a finals de juny o principis de juliol.

Algunes entitats bancàries avancen aquest pagament per ajudar els seus clients, encara que l'abonament oficial per part de la Seguretat Social es fa els primers dies de juliol.

Retards a la paga extra: possibles raons

Un dels motius més comuns per a un retard a la paga extra d'estiu és un embargament per part d'Hisenda. Si tens deutes pendents amb l'administració, és possible que hagin decidit embargar part o la totalitat de la paga extra.

Una parella de persones grans revisant documents amb una imatge de l'edifici del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social d'Espanya.

Altres factors que poden causar retards inclouen errors a la informació bancària o canvis recents en les dades personals poden provocar demores. També els festius i els caps de setmana poden afectar els temps de processament dels pagaments.

Si has canviat el teu número de compte o domicili, és crucial que la Seguretat Social tingui aquestes dades actualitzades per evitar demores a la pensió.

Què cal fer si no has rebut la teva paga extra?

Si no has rebut la teva paga extra d'estiu, és important prendre mesures ràpidament per solucionar el problema. Assegura't que la teva informació bancària i personal estigui correcta i actualitzada als registres de la Seguretat Social, i pregunta al teu banc si hi ha hagut algun problema en el procés de pagament.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una mà amb una cartera i al capdavant un jubilat preocupat

Si el banc no pot resoldre el problema, contacta amb la Seguretat Social a través dels seus canals oficials. A més, si necessites demostrar que tens dret a la pensió, pots sol·licitar un certificat a les oficines de la Seguretat Social o al portal en línia.

Impacte del retard a la paga extra

Un retard a la paga extra pot tenir un impacte significatiu a la vida dels pensionistes. Des de dificultats per cobrir despeses bàsiques fins a la impossibilitat de fer pagaments importants, aquest retard pot causar molt estrès i incertesa.

El 2024, les pensions contributives han vist un augment del 3.8%, mentre que les no contributives s'han incrementat un 6.9%, cosa que fa que aquesta paga extra sigui encara més crucial per mantenir el poder adquisitiu davant l'augment del cost de vida.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: