Un home amb expressió de sorpresa es cobreix la boca amb les mans, mentre que al fons es veuen bitllets i monedes d'euro.
ECONOMIA

La nova moneda de 5 euros que existeix i segurament encara no has vist: el valor real

La FNMT ha posat en circulació 20.000 unitats dedicades a les 52 capitals de província de tot Espanya

Recentment, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) ha llançat una nova moneda de 5 euros i ha generat un gran interès tant entre els col·leccionistes com del públic en general.

Aquesta nova moneda forma part d'una col·lecció especial que homenatja les 52 capitals de província i ciutats autònomes d'Espanya, cadascuna de les quals és una veritable peça d'art numismàtic.

Fabricació i característiques

La moneda de 5 euros ha estat fabricada en plata de llei (925 mil·lèsimes) i presenta un diàmetre de 33 mm amb un pes total de 13,5 grams. A l'anvers de la moneda es mostra l'escut i el nom d'una capital de província o ciutat autònoma.

Al revers apareix un monument o un monument representatiu del territori. Això les converteix en veritables símbols de la diversitat i la riquesa cultural d'Espanya.

Moneda de 5 euros amb la imatge de la Porta d´Alcalá.

Emissió i disponibilitat

La FNMT ha emès aquesta col·lecció en una edició limitada, amb una producció de només 20.000 unitats per cada capital de província i ciutat autònoma. Aquestes monedes destaquen no només pel valor numismàtic, sinó també pel seu valor estètic i cultural.

A causa d'aquesta limitació, les monedes no només tenen un valor nominal de 5 euros, sinó que el valor de mercat és considerablement més alt. A la botiga oficial de la FNMT, cada moneda es ven per 36,30 euros.

Com aconseguir la moneda a la FNMT

Per a aquells que estiguin interessats a adquirir una d'aquestes monedes, hi ha diverses opcions disponibles. La forma més directa és a través de la botiga en línia de la FNMT, on es poden comprar les monedes que encara estiguin en estoc.

Tot i això, a causa de l'alta demanda, algunes d'aquestes monedes ja s'han esgotat a la botiga oficial. Una altra opció és visitar botigues filatèliques i numismàtiques distribuïdes per tot Espanya, on és possible que encara trobis algunes unitats disponibles.

Home gran amb camisa a quadres mirant sorprès el telèfon mòbil amb monedes d'euro al fons.

Rellevància i col·leccionisme

Aquestes monedes no només són un mitjà de pagament oficial, sinó que també han esdevingut valuoses peces de col·lecció. Els col·leccionistes de numismàtica valoren altament aquestes edicions limitades a causa del seu disseny detallat i la seva disponibilitat limitada.

A més de les monedes de 5 euros, la FNMT també ha emès dues noves monedes de 2 euros que commemoren esdeveniments històrics significatius a Espanya.

Aquestes inclouen una dedicada al 200è aniversari de la Policia Nacional i una altra que ret homenatge a llocs emblemàtics de Sevilla, com la Catedral i l'Alcázar. Si desitges afegir aquesta nova moneda de 5 euros a la teva col·lecció, et recomanem actuar ràpidament a causa de la seva limitada disponibilitat.

Ja sigui a través de la botiga en línia de la FNMT o en botigues especialitzades, aquestes monedes representen una excel·lent oportunitat tant per a col·leccionistes com per a qualsevol persona interessada en la numismàtica.

➡️ Monedes ➡️ Economia

Més notícies: