Muntatge d'un home fent una moneda dins d'una gerra
ECONOMIA

L'ajut de 500 euros que dona la Seguretat Social: el requisit que heu de complir

Suposa un suport econòmic molt important per a aquelles persones de certa edat que es troben sense feina

La Seguretat Social disposa d'un ajut econòmic que pot ser un veritable salvavides per a moltes persones. Es tracta del subsidi per a majors de 52 anys, una prestació que ofereix gairebé 500 euros mensuals a les persones que compleixen certs requisits. Està dissenyat per donar suport a aquells que, havent assolit aquesta edat, estan aturats i no tenen dret a altres prestacions contributives.

Aquest ajut és equivalent al 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Per tant, el 2024 es tradueix en aproximadament 480 euros mensuals. La quantitat s'ajusta cada any segons les variacions de l'IPREM.

Una parella de persones grans somriu mentre una sosté un control remot, amb una imatge superposada d'una mà comptant bitllets d'euro.

Qui pot accedir al subsidi per a més grans de 52 anys?

Per poder accedir a aquest subsidi, cal complir certs requisits. En primer lloc, el sol·licitant ha de tenir 52 anys o més. A més, ha d'estar en situació de desocupació i no tenir dret a altres prestacions contributives.

També cal haver cotitzat almenys 15 anys a la Seguretat Social, dels quals almenys dos han d'haver estat en els darrers 15 anys. Un altre requisit és haver cotitzat almenys sis anys a la desocupació al llarg de la vida laboral.

Cal haver cotitzat almenys sis anys a la desocupació al llarg de la vida laboral. També ha d'estar inscrit com a demandant d'ocupació i mantenir aquesta inscripció durant tot el període de percepció del subsidi. Pel que fa a la renda, no ha de tenir ingressos superiors al 75% del salari mínim interprofessional.

Com es paga el subsidi?

El subsidi s'abona mensualment, generalment entre els dies 10 i 15 del mes següent al qual correspon la meritació, recull La Nueva España. És una ajuda constant que pot proporcionar una estabilitat econòmica significativa als qui la reben.

Persona amb bitllets en caixer automàtic i cercle vermell amb mans tapant pin del caixer

Una de les novetats més importants introduïdes el 2024 és la possibilitat de compatibilitzar el subsidi amb una ocupació. Des del juny, els beneficiaris poden treballar a jornada completa o parcial i continuar rebent el subsidi durant un període inicial de sis mesos. Aquesta mesura té com a objectiu incentivar la reincorporació laboral dels aturats més grans de 52 anys.

Per sol·licitar l'ajut cal acudir a l'oficina d'ocupació corresponent o fer la sol·licitud a través de la seu electrònica de la Seguretat Social. És important tenir a mà tota la documentació que acrediti el compliment dels requisits esmentats.

Per tant, es pot dir que el subsidi per a més grans de 52 anys és una ajuda econòmica crucial per a moltes persones. Amb gairebé 500 euros mensuals, aquesta prestació pot proporcionar un alleugeriment significatiu i una major estabilitat econòmica. A més, les noves mesures que permeten compatibilitzar el subsidi amb una ocupació són un pas endavant per facilitar la reincorporació laboral de la gent gran.

➡️ Economia

Més notícies: