Imatge de CaixaBank
ECONOMIA

CaixaBank, un banc compromès amb la ciberseguretat i la protecció dels seus clients

En el seu compromís amb la seguretat, CaixaBank ha organitzat una jornada en matèria de ciberseguretat

La importància de la ciberseguretat s'ha convertit en un factor clau en la conscienciació i la prevenció de ciberatacs a l'entorn digital. Amb l'ús creixent de les eines digitals, ha augmentat l'exposició a diverses amenaces i enganys.

El frau és un fenomen tan antic com la societat mateixa, però els mètodes delictius evolucionen per adaptar-se a les noves tecnologies. Cal estar alerta i utilitzar el sentit comú, ja que els ciberdelinqüents ara són experts en analitzar i manipular les víctimes. És crucial enfortir les nostres defenses no només tecnològiques, sinó també psicològiques, per protegir-nos dels ciberdelinqüents.

CaixaBank es preocupa pels seus clients

Per promoure la ciberseguretat entre els clients i els empleats, CaixaBank ha organitzat l'esdeveniment de “La SuperFamília Segura”. Una jornada celebrada al CosmoCaixa de Barcelona. Amb una assistència de més de 1.000 persones, entre clients, treballadors i famílies, l'entitat ha ofert una oportunitat per aprendre sobre ciberseguretat en un entorn educatiu i lúdic.

L'esdeveniment ha inclòs diverses xerrades i tallers adaptats a diferents franges d'edat. Per tal de conscienciar tots els membres de la família sobre les millors pràctiques en ciberseguretat.

Algunes de les activitats destacades han estat xerrades informatives, com ara "Fraus i estafes: que no t'enganyin" per a adults i sèniors. Impartida per Jordi Sánchez, gerent de Seguretat Operativa i Frau a CaixaBank, que ha explicat algunes de les amenaces actuals.

Imatge de la primera activitat sobre ciberseguretat a CaixaBank

També s'han dut a terme activitats interactives com ara “cibermàgia en directe” o una gimcana familiar. Els assistents han pogut aprendre alguns consells de seguretat per aplicar al seu dia a dia de forma lúdica. Es tracta de sessions de conscienciació per identificar i prevenir intents de frau per enfortir la seguretat en l'àmbit familiar.

Imatge de la segona activitat de CaixaBank sobre ciberseguretat

CaixaBank i el seu compromís amb la ciberseguretat

Amb l'objectiu de millorar la cultura de la ciberseguretat entre els clients i els empleats, CaixaBank promou l'ús de bones pràctiques mitjançant la formació i la conscienciació. Ajudant-los a detectar i prevenir estafes en l'entorn digital i mitigar l'impacte de la ciberdelinqüència a través de l'educació i la prevenció.

La cultura de ciberseguretat s'ha convertit en un factor molt important per a la prevenció de ciberatacs a l'entorn digital, que afecta tots els segments de la població. Mantenir-se alerta i informar davant de la més mínima sospita, evitar les presses i aplicar el sentit comú. Aquests són alguns dels consells per intentar no caure a les estafes cada vegada més sofisticades dels ciberdelinqüents.

Aquests esdeveniments són una oportunitat per traslladar els coneixements de ciberseguretat a l'entorn familiar de clients i empleats. No hi ha dubte que per a CaixaBank, és important millorar la conscienciació en ciberseguretat per poder fer front als enganys.

➡️ Economia

Més notícies: