Fotomuntatge d´una imatge de fons d´una maqueta d´un habitatge i al capdavant una rodona vermella amb dos jubilats mirant uns papers
ECONOMIA

Si estàs jubilat, pots augmentar la teva pensió si fas això a casa teva

Descobreix com guanyar més diners a la teva pensió amb casa sense deixar de gaudir-la

La jubilació és un moment per relaxar-se i gaudir de la vida, però potser la pensió que reps no és suficient per mantenir l'estil de vida que desitges.

Afortunadament, hi ha maneres enginyoses d'incrementar els teus ingressos, i una de les més efectives implica aprofitar el valor del teu habitatge.

Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat

Com aprofitar casa teva per guanyar més diners durant la jubilació?

L'habitatge és, per a molts jubilats, el principal actiu financer. Convertir aquesta propietat en una font d'ingressos addicionals pot ser la clau per gaudir d'una jubilació més tranquil·la.

Una de les formes més interessants d'obtenir diners extra és mitjançant la venda amb usdefruit vitalici. Aquest acord et permet vendre casa teva a un tercer, mentre conserves el dret a viure-hi durant la resta de la teva vida.

Aquesta opció és particularment atractiva perquè pots rebre una quantitat significativa de diners, que pot complementar la teva pensió, sense haver de mudar-te.

Com funciona? Bàsicament, vens la propietat, però et reserves el dret a fer-la servir i gaudir-ne fins a la teva mort. El comprador obté la propietat a un preu reduït, ja que no en podrà disposar completament fins que l'usdefruit acabi. És una situació de guanyar-guanyar: tu obtens els diners que necessites, i el comprador inverteix en una propietat que eventualment podrà fer servir.

Muntatge de persones signant un lloguer i feix de bitllets

Una altra opció popular és la hipoteca inversa. A diferència d'una hipoteca tradicional, en aquest cas no has de fer pagaments al banc. En lloc d'això, el banc et paga una renda mensual (o un pagament únic) utilitzant casa teva com a garantia. El deute s'acumula amb el temps i es paga quan la casa es ven, generalment després de la teva mort.

Aquesta opció et permet obtenir ingressos addicionals mentre segueixes vivint a casa teva. A més, pots optar per rebre els diners d'una vegada o en pagaments periòdics, cosa que et dona flexibilitat per gestionar les teves finances durant la jubilació.

Si no estàs llest per vendre casa teva o convertir-la en una hipoteca inversa, llogar-ne una part pot ser una solució senzilla per generar ingressos addicionals.

Pots llogar una habitació o fins i tot una planta completa si el teu habitatge és prou gran. Plataformes com Airbnb han facilitat aquest procés, permetent als jubilats guanyar diners extra amb el lloguer a curt termini.

Muntatge de fotos d'un bloc de pisos i al costat una mà subjectant diversos bitllets d'euros

Una altra manera de vendre casa teva i rebre un ingrés fix

La renda vitalícia és similar a la venda amb usdefruit vitalici, però, en lloc de rebre un pagament únic, reps una renda mensual per a la resta de la teva vida.

És una opció interessant si prefereixes tenir un flux constant d'ingressos. En aquest cas, la propietat de la casa es transfereix immediatament al comprador, però tu segueixes vivint-hi i reps pagaments mensuals. D'aquesta manera, t'assegures un ingrés fix sense necessitat de mudar-te, i et permet planificar millor les finances a llarg termini.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: