Una dona gran compta les monedes del seu moneder, amb una fletxa ascendent
ECONOMIA

El desconegut 'truc' per augmentar la teva pensió de jubilació sense treballar

Planificar la teva jubilació i explorar opcions com ara els convenis especials pot ser la clau

La jubilació és un moment esperat per a molts, però sovint sorgeix la preocupació sobre si la pensió serà suficient per mantenir l'estil de vida desitjat.

Afortunadament, hi ha un truc poc conegut que et pot ajudar a augmentar la teva pensió sense haver de treballar més anys: subscriure un conveni especial amb la Seguretat Social. Aquest mecanisme permet als treballadors i aturats continuar cotitzant voluntàriament i millorar així la seva pensió futura.

Mans subjectant un bastó amb una imatge destacada a la dreta d'un conjunt de bitllets i monedes

Un conveni especial amb la Seguretat Social podria ser tot allò que necessites. Es tracta d'un acord entre el treballador i la Seguretat Social que permet als aturats, o aquells que han deixat de cotitzar, continuar aportant a la pensió.

Això és especialment útil si et falten anys de cotització o si tems que la teva base de cotització actual no sigui suficient per garantir una pensió còmoda.

Qui es pot beneficiar d'aquest truc?

Aquest conveni és obert a diverses situacions. Pots subscriure'l:

  • Si perds la feina a prop de l'edat de jubilació i vols evitar que la teva base de cotització es vegi afectada negativament.
  • Si el teu salari ha disminuït i, per tant, les cotitzacions són menors que en el passat, pots utilitzar un conveni especial per mantenir una base de cotització més alta.
  • Aquells autònoms que han cessat la seva activitat, però volen continuar cotitzant per millorar la seva futura pensió, poden optar per aquest acord.
  • Si tens múltiples llocs de treball i en deixes un, pots continuar cotitzant a través del conveni per no reduir les teves contribucions totals.
Muntatge de dos homes grans, possiblement jubilats i pensionistes, asseguts en un banc i al costat dret una cartera tancada

Com accedir al conveni especial

Per subscriure un conveni especial, has de presentar una sol·licitud a la Seguretat Social. Un cop aprovat, podràs triar la base de cotització que determinarà quant pagaràs mensualment. Aquest import pot variar, però es calcula generalment en funció d'un percentatge sobre la base reguladora que triïs.

Per exemple, si tries cotitzar sobre una base alta, la teva quota mensual serà més gran, però això es reflectirà en una pensió més alta quan et jubilis. És una inversió a llarg termini que pot proporcionar una seguretat financera addicional durant els teus anys de jubilació.

➡️ Pensions ➡️ Economia

Més notícies: