Moltes fulles d'enciam molt verd dins un bol de plàstic
CONSUM

El sopar que com a nutricionista em faig un cop per setmana

Està molt bé variar per tenir una dieta completa, però hi ha plats que m'agraden tant que sempre els repeteixo

Com a nutricionista i tal com hauríem de fer tots, sempre m'asseguro que els meus sopars siguin complets, nutritius i equilibrats. Ara bé, tot això no vol dir que renunciï al bon sabor, ni de bon tros.

Tampoc significa haver de passar molta estona a la cuina, ja que no sé vosaltres, però jo acostumo a tenir poc de temps per dedicar-me a cuinar. Per això, intento buscar plats ràpids de fer, que requereixin el mínim cuinat possible.

Doncs hi ha un plat que sempre em faig un cop per setmana per sopar, ja que combina carbohidrats, proteïnes, greixos saludables i està carregat de micronutrients. Em refereixo a una amanida completa amb quinoa.

Ingredients:

  • Quínoa cuita. És un pseudocereal amb un índex glucèmic baix. També aporta proteïnes, fibra, minerals (fòsfor, potassi, magnesi i calci), vitamines del complex B, C i E, és rica en aminoàcids…
  • Mescla de fulles verdes. Mesclar enciam, espinacs i ruca farà que tinguem més vitamines i minerals.
  • Blat de moro. A més de dolçor, també hi aportarà més fibra.
  • Tonyina al natural. És una font de proteïna magra i d'àcids grassos omega-3.
  • Mozzarella. A més de proteïna, també té calci.
  • Tomàquets cherry. Ens aportarà un sabor refrescant i un xut d'antioxidants.
  • Alvocat. Els seus greixos són boníssims per a la salut.
  • Remolatxa. És rica en vitamines i nitrats, que ajudaran la nostra circulació.

Muntatge amb diversos aliments en una taula i un cercle amb una dona menjant amanida amb una forquilla

Té moltes opcions de combinació

Com podeu veure, tots els ingredients tenen múltiples propietats beneficioses per al nostre organisme. I la veritat, aquesta és la proposta que a mi m'agrada, però podeu combinar els ingredients que més us agradin.

De fet, aquí està la gràcia: trobar l'equilibri en cada persona. Aquesta és l'opció que més m'agrada i més m'aporta, però podeu agafar-ne la base i adaptar-la a les vostres preferències.

És a dir, podem agafar la base del carbohidrat que, per més que la quinoa sigui un aliment genial, en podem fer servir un altre. Pel que fa a les verdures, tenim múltiples opcions que segurament mai no se'ns acabaran. Finalment, podem fer servir les proteïnes que més ens agradin, siguin d'origen animal o d'origen vegetal.

Sigueu originals, busqueu fer amanides amb diversos aliments perquè tinguin tants beneficis com la meva, i gaudiu-ne.

➡️ Consum

Més notícies: