5 receptes per afegir de forma fàcil i ràpida les llavors de xia a la teva dieta
Les llavors de xia són un aliment amb moltes propietats i molts beneficis, per la qual cosa cal afegir-les
De vegades a alguns aliments se'ls atribueix el concepte de “superaliment” pels nombrosos beneficis que ofereixen respecte d'altres aliments. Jo no acabo d'estar d'acord amb aquest concepte, ja que solen ser aliments una mica extravagants i hi ha d'altres de més comuns que compleixen amb el mateix.
Doncs bé, dins aquest concepte que us comento, s'ha col·locat moltíssimes vegades les llavors de xia, i cada cop són més les persones que les consumeixen.
Les llavors de xia tenen molts beneficis
Les llavors en general solen tenir propietats beneficioses per a la salut, però concretament les de xia:
- Són riques en fibra, proteïnes, Omega 3 i antioxidants
- Milloren la digestió
- Aporten sacietat
- Regulen els nivells de sucre a la sang
- Milloren la salut cardiovascular
- Disminueixen el colesterol i els triglicèrids
Consells per incorporar les llavors de xia
Aquestes llavors provinents del centre i sud de Mèxic i Guatemala es poden consumir senceres o mòltes. Quan entren en contacte amb un medi aquós, tenen una textura mucilaginosa, semblant a un gel. Es pot fins i tot veure com una membrana al voltant de les llavors.
És important saber que el germinat, remull, fermentació i moldre-les ajudarà a millorar la biodisponibilitat dels nutrients de les llavors de xia moltíssim més que si estan senceres. A més, tampoc no podem escalfar-les per sobre dels 90 °C.
Receptes per afegir les llavors de xia
Coneixent les dades anteriors, vegem com les podem incorporar fàcilment als nostres plats diaris:
- Pudding de xia. Sigui amb llet o beguda vegetal, posarem les llavors de xia i les deixarem refredar com a mínim 4 hores. Veureu com la textura és com un gel. Podrem incorporar-hi fruita, iogurt…
- Amanida amb xia. Només cal triturar les llavors i empolvorar-la.
- Iogurt amb xia. Semblant al pudding , ja que l'efecte serà el mateix.
- Barreta amb cereals i xia. Serà ideal per augmentar l'aportació calòrica.
- En pa. Es poden afegir les llavors a qualsevol producte de rebosteria.
Més notícies: