Imatge de fons d'una taula amb un plat de salmorejo i amb diversos ingredients al voltant, com ara tomàquet, pa, ou, oli i sal
CONSUM

La recepta que més repeteixo a l'estiu com a nutricionista: el salmorejo

Per mi, aquesta recepta és ideal per als dies calorosos d'estiu, i a més és molt fàcil i ràpida de fer

Amb l'arribada de la calor solem substituir aquests plats calents de cullera per alguns de molt més refrescants i, de vegades, també lleugers. Hi ha qui segueix menjant unes llenties estofades a ple agost, però personalment prefereixo coses que no em facin suar a cada cullerada.

I jo la veritat tinc el meu plat preferit, aquell que estic desitjant que arribi l'estiu per començar a menjar-lo: el salmorejo. Quan arriben els bons tomàquets, amb el color vermell, la seva olor tan característica… És un plat ideal per fer, a més de facilíssim, ja que ni has d'encendre el foc.

Ingredients (per a 2 persones):

  • 500g de tomàquets madurs, la millor varietat, el tomàquet pera
  • 100g de pa integral (millor si és del dia anterior)
  • Medi got d'aigua (depenent de la consistència preferida)
  • ½ dent d'all
  • Unes 5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre
  • Sal al gust
  • Extres: ou dur i dauets de pernil salat

Preparació:

  1. Renteu bé els tomàquets i talleu-los a trossos grans perquè sigui més fàcil triturar-los. Hi ha qui els pela, però per la meva opinió no cal. Afegeix-los al got de la batedora.
  2. Afegeix-hi el pa també trossejat, la dent d'all, l'aigua, el vinagre i la sal. Si no vols que l'all es repeteixi tant, treu la part central.
  3. Bat tot bé fins a obtenir una consistència d'una crema. Afegeix l'oli d'oliva mentre segueixes batent a poc a poc per emulsionar la barreja.
  4. Serveix-lo en un bol, i afegeix per sobre l'ou dur trossejat i els daus de pernil serrà.

Textura del gaspatxo d'Aldi

Beneficis del salmorejo

Després de conèixer la preparació tan fàcil i ràpida d'aquesta recepta, deixeu-me dir-vos que, a sobre, ens aporta diversos beneficis:

  • Ric en antioxidants. Com que el tomàquet és l'ingredient principal del salmorejo, ens aporta licopè, que és un antioxidant excel·lent.
  • Baix en calories. Pels seus ingredients, el salmorejo constitueix un plat relativament baix en calories, per la qual cosa és ideal per a qualsevol objectiu dietètic.
  • Hidrata. Com que està fet amb tomàquet i aigua, és una boníssima opció per hidratar-nos els dies calorosos.
  • Gran font de vitamines i minerals. El salmorejo, a més del licopè, també ens aporta vitamina C, potassi, àcid fòlic, vitamina E, greixos saludables…
➡️ Consum

Més notícies: