Dona sostenint diversos paquets de galetes Maria al supermercat, al costat d'ella un cercle vermell amb el logo de l'OCU
CONSUM

L'OCU afirma quines són les millors galetes de supermercat

Un estudi de l'OCU sobre l'etiquetatge i el valor nutricional de gairebé 300 tipus ens diu quines són les millors

Les galetes són segurament el dolç més normalitzat a la nostra rutina alimentària. No hi ha casa de família sense, com a mínim, un paquet de galetes sempre al rebost.

Però no podem oblidar que és un aliment del qual no s'ha d'abusar. Per això l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet aquest estudi, a partir del qual ha conclòs quines són les galetes més saludables del mercat.

L'OCU ha analitzat 286 tipus de galetes per ajudar-nos a triar les millors

L'OCU ha analitzat l'etiquetatge i el valor nutricional d'un total de 286 tipus de galetes de diferents marques. La finalitat, trobar quines són les millors opcions per a la nostra salut alimentària.

Imatge d'unes galetes en una safata, amb una altra imatge d'una persona assenyalant i somrient i una altra d'unes medalles amb els números u, dos i tres

Després de l'anàlisi, els experts han conclòs que, encara que és cert que les galetes s'han de consumir amb moderació, no totes són iguals. De fet, les més consumides són, precisament, les menys adients.

Aquestes porten una sèrie d'afegits que són perjudicials per a la salut. Com ara conservants, sucres dolents i greixos saturats. Col·locant-se com a opcions gens saludables.

Cal partir de la premissa de què és la recepta bàsica de les galetes. Farines i cereals, sucres, greixos i una mica de sal. A partir d'aquí, la composició nutricional pot variar notablement.

Per això, l'OCU detalla que com més s'acostin les galetes a aquesta recepta bàsica, millor. És a dir, la senzillesa, apropa al natural i allunya d'additius i processos químics que són perjudicials per a l'organisme.

Imatge de fons de diverses galetes La Maria cobreix una taula, amb una tassa al costat, a més d'una imatge d'una dona amb cara dubtosa i uns interrogants al cap

Aquestes són les millors galetes del mercat, segons l'OCU

En aquest sentit, el de la senzillesa, les millors galetes sempre seran les tipus Maria, digestive, amb relleu, torrades o daurades. Tot i això, l'OCU detalla que, quan entrem en neules, farcits, xocolata... ens allunyem del sa considerablement.

Després de l'estudi, l'OCU ha trobat que les galetes que millor es presten a la nostra salut són les Santiveri de civada sense gluten. Amb una puntuació de 69 sobre 100, ni tan sols gaire alta.

Paquet cilíndric, groc i verd, de galetes Santiveri sense gluten, sobre fons d'un supermercat desenfocat

Però, per descomptat, contenen ultraprocessats, diu l'OCU que són lleugeres i integrals, tenen fibra i aporten energia saludable. A més que no tenen gluten, del qual, per defecte, solem abusar força.

Després d'aquestes, els resultats de l'OCU segueixen apuntant a la mateixa marca. Les Santiveri de civada amb segó de civada. En tercer lloc, les integrals Gullón lleugera.

Preus i ofertes actualitzats el dia 03/06/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i E-Notícies no es fa responsable dels possibles canvis.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: