Dona dubtant sobre l'embotit i la foto de Pablo Ojeda
CONSUM

El nutricionista Pablo Ojeda té clar quin és el millor embotit d'Espanya

L'embotit té molta tirada al nostre territori, però no totes les opcions es poden considerar saludables

L'embotit acostuma a protagonitzar molts àpats. I és que a més de ser molt socorregut, agrada a la majoria de persones. Tampoc ens podem oblidar que hi té cabuda en molts moments del dia.

Per això mateix, és important trobar les millors opcions que tenim al mercat perquè la nostra alimentació sigui bona. En aquest sentit, el nutricionista Pablo Ojeda ha volgut parlar del tema explicant quin és el millor. Tot i això, com passa amb tot, també el millor té els seus inconvenients.

En opinió de Pablo Ojeda, el millor embotit que podem menjar al nostre país és la botifarra. Ho té clar, sobretot argumentant-ho tenint en compte tant els ingredients com altres factors. També influeix que tingui una versatilitat a la cuina i que es pugui fer servir en diferents menjars.

Un plat de botifarra i una foto de Pablo Ojeda

Les raons que dona Pablo Ojeda per destacar la botifarra

Pablo Ojeda no ha tingut dubtes per afirmar que la botifarra és el millor embotit que tenim a Espanya i ho ha explicat. Una de les raons és que ens podem aprofitar dels beneficis del seu principal ingredient: la sang. Aquesta és especialment alta en ferro, per la qual cosa per a persones amb anèmia és una bona aliada.

D'altra banda, la botifarra també pot ser una solució per a les persones que tinguin mals de cap habituals. En aquest cas, també l'aportació de ferro serà el que hi contribueixi. Però no són només aquests els beneficis que Pablo Ojeda destaca de la botifarra.

I és que també considera que té un alt contingut en proteïnes que també la fa molt interessant. Igualment, podem trobar a la seva composició, minerals tals com el ferro o el seleni. Per acabar, com ja hem dit, es pot cuinar de moltes maneres, cosa que fa que sigui un bàsic en moltes neveres.

Plat de botifarra i un check verd

Aquestes són les precaucions que has de tenir amb la botifarra

No tot el que Pablo Ojeda ha dit sobre la botifarra és positiu, i és que hi ha coses que hem de tenir en compte. Per això mateix, el consum ha de ser moderat perquè no hi hagi problemes. No ens podem oblidar que es tracta de carn processada.

En primer lloc, la botifarra és el segon embotit amb més greix que tenim al nostre país, només superada per la sobrassada. Encara que hi ha diferents tipus de greix, sí que és veritat que en aquest cas no parlem del més saludable. Per això, un consum elevat de botifarra pot comportar problemes cardiovasculars.

Plat de botifarra i dit cap avall

D'altra banda, Pablo Ojeda ha parlat del risc que de vegades suposa el consum de carn processada. Aquest tipus d'aliments suposen un risc més gran de poder desenvolupar un càncer colorectal. Tot i això, com ja t'hem dit, amb un consum conscient, la botifarra no suposa cap problema.

➡️ Consum

Més notícies: