Una imatge de fons d'un pa de pessic de xocolata tallat en un plat i en primer pla una imatge de cacau en diferents formes, en pols, en gra i en xocolata
CONSUM

El millor pa de pessic que pots fer fàcil i saludable per als teus berenars i esmorzars

Molta gent opta per opcions dolces per als esmorzars i els berenars, però sempre serà millor si és casolà

La veritat, per més que hi hagi gent que sigui completament de salat, sempre acabo veient més gent que es decanta pel dolç. El problema d'aquestes persones és que, a més que no solen tenir fi, és que van al supermercat i compren una cosa que aparentment és saludable.

Doncs bé, deixeu-me dir-vos que molt difícilment trobareu unes galetes o un pa de pessic saludable al supermercat. La majoria porten sucres (de la manera que sigui) o greixos saturats o edulcorants o mil additius innecessaris. Per això, sempre és millor fer-ho a casa, ja que així, a més de controlar els ingredients, en pots controlar les proporcions.

En aquest cas, us porto un pa de pessic molt fàcil i ràpid de fer, amb pocs ingredients, i que a sobre us durarà un parell de dies.

Ingredients per al pa de pessic:

  • 3 ous
  • 60 g de farina de civada
  • Una mica de llevat
  • 2 plàtans petits (com més madurs, millor)
  • Trossets de xocolata negra sense sucre

A més, podeu afegir-hi altres toppings com fruita per sobre, o xocolata negra desfeta, o canyella…

Imatge d'unes galetes en una safata, amb una altra imatge d'una persona assenyalant i somrient i una altra d'unes medalles amb els números u, dos i tres

Passos a seguir:

  1. Al got de la batedora, afegeix els ous, la farina de civada i els plàtans a trossos grans.
  2. Bat fins aconseguir una textura homogènia.
  3. Passa-ho a un motlle apte per a forn o microones. Jo us recomano un motlle rectangular, ja que així us quedarà més esponjós.
  4. Cuina el teu pa de pessic al forn 30 minuts a 180ºC o al microones 4-5 minuts a màxima potència.
  5. Llest el teu pa de pessic!

Pot durar-te 2 o 3 dies sempre que ho guardis bé, és ric en proteïnes d'alt valor biològic gràcies als ous, a més també és ric en carbohidrats. Aquests carbohidrats són complexos gràcies a la civada i simples gràcies al plàtan, és a dir, una barreja ideal.

Podria ser una bona opció sobretot per a esportistes, per menjar abans de l'entrenament.

➡️ Consum

Més notícies: