Imatge de la façana d´un supermercat Mercadona amb Juan Roig en primer pla i una varietat de fruites i verdures en un cercle vermell.
CONSUM

Juan Roig i Mercadona expliquen per fi el que ningú sabia sobre la fruita que venen

Per què Mercadona segueix l'estratègia de col·locar les fruites i les verdures a l'entrada dels seus supermercats?

Mercadona és, sens dubte, un dels supermercats líder a Espanya. I aquest èxit és degut a diversos factors clau entre els quals destaquen la seva estratègia i la seva atenció al client.

Recentment, Mercadona ha implementat una estratègia dissenyada amb molta cura per millorar l'experiència de compra i augmentar les seves vendes. El pla que han engegat és col·locar la secció de fruites i verdures fresques a l'inici del recorregut del client.

Aquesta disposició estratègica no és accidental, sinó que és el resultat d'estudis i anàlisis. Els quals revelen diversos beneficis tant pel supermercat com pels consumidors. I això és degut al fet que col·locar la fruita a l'inici del recorregut del client aprofita la teoria de la “primera impressió”.

Un home amb ulleres i expressió de sorpresa davant d'una secció de fruites en un supermercat.

Mercadona segueix una nova estratègia

Quan s'entra en una botiga Mercadona i s'és rebut per una acolorida secció de fruites i verdures, els clients experimenten una impressió immediata de frescor.

Aquesta primera impressió és crucial perquè estableix l'actitud per a tota l'experiència de compra. Segons estudis de neuromàrqueting, els productes frescos com la fruita evoquen sensacions positives i saludables, cosa que predisposa els clients a percebre tot l'establiment de manera més favorable.

Les fruites i verdures, amb els seus colors vius i aromes agradables, creen un ambient acollidor i atractiu. Aquest ambient no només millora l'experiència del client, sinó que els anima a explorar més seccions de la botiga. Així aconsegueixen augmentar el temps i els diners que els clients inverteixen en les compres.

Muntatge d'una botiga de Mercadona amb dues imatges de fruita i una dona amb una bossa de la compra

Col·locar fruites i verdures a l'inici també promou decisions de compra més saludables. En iniciar el recorregut de compra amb opcions nutritives i fresques, els consumidors tendeixen a ser més conscients i deliberats en les eleccions posteriors.

Això pot portar a una cistella de compra més equilibrada i saludable. Fer una compra saludable no només beneficia els clients, sinó que també reforça la imatge de Mercadona com un proveïdor de productes frescos.

Mercadona busca que els seus clients passin per totes les seccions

La disposició estratègica dels productes dins del supermercat està dissenyada per optimitzar el flux de clients. En atreure els clients cap a la secció de fruites i verdures al principi, Mercadona assegura que els compradors s'endinsin més a la botiga.

Aquest disseny no només facilita la navegació, sinó que també exposa els clients a una varietat més gran de productes. Un fet que incrementa les oportunitats de venda.

Els clients que comencen el seu recorregut a la secció de fruites i verdures tendeixen a passar per altres seccions del supermercat. Així, poden augmentar la probabilitat de compres impulsives i que descobreixin productes que no estaven inicialment a la llista.

Consideracions logístiques

Des d'una perspectiva logística, la col·locació de les fruites i verdures a l'inici del supermercat també té beneficis pràctics. Mantenir aquests productes frescos i en un lloc visible assegura que els clients els associïn amb frescor i qualitat des del primer moment.

A més, facilita la reposició d'aquests articles i permet que el personal del supermercat mantingui la secció sempre ben proveïda i atractiva.

La decisió de Mercadona de col·locar la secció de fruites i verdures a l'inici del recorregut de compra és una estratègia ben pensada. Amb aquesta tàctica millora l'experiència del client i fomenta decisions de compra més saludables.

Així, cada cop que entris en una botiga Mercadona aquest estiu, sabràs que aquesta acolorida benvinguda de fruites i verdures fresques és part d'una estratègia dissenyada per beneficiar tothom.

➡️ Supermercats ➡️ Consum

Més notícies: