Muntatge d´una noia prenent el sol al costat de la imatge d´unes ulleres i un barret
CONSUM

Existeix l'operació biquini? Ho desmitifico com a nutricionista

Amb l'arribada de l'estiu ja començo a escoltar frases com la “operació biquini” però no té res de cert

Molta és la gent que m'ha dit més d'una vegada a la meva carrera com a nutricionista que en els mesos en els quals arriba la calor dec tenir molta feina per la coneguda “operació biquini”. I la veritat, avui dia, encara no sé com contestar-hi.

L'operació biquini és una cosa tan imposada per la societat, que espero que no hi caigueu i no feu aquest tipus de ximpleries.

Operació banyador o biquini?

Suposo que no us haureu parat a pensar-hi, però és per donar-li una volteta.

Bikini és una cosa que s'associa amb una peça per a la dona. No per a dones i homes com pot ser la paraula “banyador”, no. És una cosa que la societat imposa per a les dones, perquè quan es treguin la roba i estiguin en biquini estiguin, segons els rols marcats, maques.

I el que és dolent de tot això, és que darrere d'aquesta famosa operació hi ha milions de dones que es marquen un mes per començar a fer-la, sense pensar en tot el que us dic i, ni de bon tros, en els perills.

Perills de l'operació biquini

Com us deia, pràcticament es planteja com una dieta miracle, aquelles de les quals estic tan en contra per tot el perjudicial que poden tenir per a la salut.

Aquesta operació simplement planteja fer en poc temps allò que no has fet durant tot l'any. Planteja deixar de menjar o només menjar fruites i verdures poc calòriques per així perdre quilos a un pas frenètic.

El problema? Molts. L'efecte rebot, la manca de vitamines i minerals, la desnutrició, la manca d'energia… i podria continuar amb la llista.

La real i saludable operació biquini

Em sembla fantàstic que vulgueu lluir un bon cos per a l'estiu. I direu, què és un bon cos? Doncs aquell amb el qual us sentiu còmodes, sempre que estiguem en uns barems saludables.

No hi ha un cos perfecte per a totes, hi ha la perfecció en cadascuna, però els cossos saludables sí que existeixen.

No t'has de saltar menjars en cap moment, sinó seguir hàbits saludables durant tot l'any, així arribaràs com tu desitges a aquests mesos. I si això no saps com fer-ho i creus que el teu cos no està en uns barems saludables, consulta amb un nutricionista que t'orienti per aconseguir-ho adequadament.

➡️ Consum

Més notícies: