Imatge de diversos aliments en recipients i una dona menjant amb una forquilla
CONSUM

L'aliment que t'aportarà múltiples beneficis si l'inclous a la teva dieta

Si existís el terme “superaliment”, jo col·locaria aquest cereal entre els primers de la llista pels seus beneficis

Conec moltes persones que ja la inclouen a la seva dieta setmanal, però moltes altres encara no l'han provat cap vegada i de veritat creieu-me quan us dic que té moltíssims beneficis. Parlo ni més ni menys que de la quinoa, saps què és?

Segons la FAO (Food and Agriculture Organitzation), la quinoa va constituir un dels principals cultius de les zones precolombines d'Amèrica Llatina. De fet, és coneguda com “l'or dels inques”, ja que a més de ser molt nutritiva, és extremadament versàtil.

Beneficis de la quinoa

Com us deia, els seus beneficis són múltiples, així que fem un repàs de tots:

  1. Gran font de nutrients. És rica en proteïnes, carbohidrats, fibra, vitamines del complex B, vitamina E, ferro, magnesi, potassi i calci.
  2. Proteïna d'alt valor. A més de contenir més quantitat que la majoria de grans, el perfil de les proteïnes és boníssim, ja que conté tots els aminoàcids essencials.
  3. No té gluten. És una opció perfecta per a persones amb sensibilitat al gluten o celiaquia.
  4. Conté antioxidants. A més de vitamina E, conté quercetina i kaempferol, els quals ajuden a combatre la inflamació i a protegir les cèl·lules.
  5. Ajuda a controlar el sucre a la sang. Com que té un baix índex glucèmic, ajuda a mantenir els nivells de glucosa en sang estables.
  6. Millora del trànsit intestinal. En contenir fibra dietètica, facilita la digestió.

Com puc incorporar la quinoa a la meva dieta?

Muntatge amb tassa de cafè, got de suc de taronja, plat amb galetes i bol amb cereals i cercle vermell amb diferents llegums

Doncs per als que no heu sentit a parlar abans d'aquest cereal (o pseudocereal) us pot semblar una cosa estranya a primera vista, però realment hem de tractar-la com un gra més:

  • Com a substitut de l'arròs
  • En amanides, afegint un extra de carbohidrat, proteïna i fibra
  • En esmorzars, amb iogurt, fruites, fruits secs…
  • En sopes, per fer-les una mica més nutritives

Així que ja saps... Sortirem una mica del típic arròs i els típics macarrons, i començarem a provar coses noves.

➡️ Consum

Més notícies: