Una dona somrient sosté una copa de xampany amb un rellotge antic i un raïm de raïm en un fons daurat amb bombolles.
CONSUM

Adeu a l'estrès de pelar raïm! El truc infal·lible per fer-ho ràpid i sense esforç

Preparar el raïm pot convertir-se en una tasca feixuga, especialment quan cal pelar-lo i treure-li els pinyols

Menjar els 12 raïms al compàs de les campanades és una de les tradicions més estimades a Espanya per acomiadar l'any. No obstant això, preparar els raïms pot convertir-se en una tasca feixuga, especialment quan cal pelar-los i treure'ls les llavors. Aquest procés, que pot ser senzill amb les eines i tècniques adequades, et permetrà gaudir plenament de la tradició sense perdre temps ni esforç.

El truc per pelar i treure les llavors dels raïms ràpidament

Muntatge amb un supermercat, un cercle amb un rellotge i una copa plena de cava i raïm

Un dels trucs més eficaços per pelar i treure les llavors dels raïms prové del reconegut xef Karlos Arguiñano. Ell suggereix utilitzar una forquilla neta per retirar les llavors de manera senzilla. Inserint la forquilla a la base del raïm, on s'uneix al raïm, es poden extreure les llavors sense danyar la polpa.

Aquest mètode és ideal per a aquells que desitgen mantenir la textura i frescor dels raïms, a més de fer-los més fàcils de consumir durant les campanades. És un truc molt útil per a aquells que prefereixen preparar els raïms amb antelació i evitar les presses d'última hora.

Una altra tècnica pràctica per pelar els raïms consisteix a fer servir aigua calenta i freda. Primer, es realitza un petit tall en forma de creu a la base de cada raïm. Després, se submergeixen en aigua bullent durant uns segons i, a continuació, es col·loquen en un recipient amb aigua gelada.

Aquest contrast de temperatures afluixa la pell, cosa que permet que es retiri fàcilment amb els dits. Aquest mètode és ràpid i garanteix que els raïms quedin perfectament pelats sense perdre la seva forma ni frescor.

Raïms en cap d'any

Preparar els raïms amb antelació és pràctic i més segur, especialment per a nens i grans, en evitar les llavors. A més, en treure la pell i les llavors, els raïms resulten més agradables al paladar, cosa que fa que l'experiència de seguir la tradició sigui més còmoda i plaent. Guardar-los en un recipient hermètic i refrigerar-los garanteix que es mantindran frescos fins al moment de les campanades.

Per a aquells que busquen encara més comoditat, els supermercats solen oferir raïms sense llavors, llestos per consumir, durant la temporada nadalenca. Algunes botigues fins i tot comercialitzen raïms ja pelats i preparats en envasos individuals, ideals per a aquells que desitgen simplificar encara més la preparació.

Mantenir aquesta tradició de Cap d'Any és una manera especial de compartir un moment únic amb familiars i amics. Amb aquests trucs, podràs gaudir de les campanades sense complicacions i donar la benvinguda al nou any amb alegria i sense estrès. La clau està a organitzar-te amb temps i triar el mètode que millor s'adapti a les teves necessitats.

➡️ Consum

Més notícies: