Imatge de l'acte de benvinguda que hem realitzat a les vostres instal·lacions amb els directius de l'empresa i el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro
BRANDED CONTENT

Zentinel MDS se suma a l'ecosistema d'indústria 4.0 de DFactory Barcelona

Zentinel, empresa que ofereix solucions tecnològiques per a observabilitat industrial que faciliten a les empreses conèixer l'estat de les seves màquines i processos productius, obre una oficina de 48 m² en DFactory Barcelona

El DFactory Barcelona consolida el seu creixement amb la recent incorporació de Zentinel MDS a la llista d'empreses que acull aquest innovador edifici impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que s'ha convertit en un hub per a la creació d'un sistema que impulsa la promoció i el desenvolupament de la indústria 4.0.

En el dia d'avui, el CZFB ha donat la benvinguda oficial a aquesta companyia que comercialitza solucions per a observabilitat industrial que faciliten a les empreses conèixer l'estat de les seves màquines i processos productius. L'Observabilitat Industrial és la capacitat d'interpretar l'operació de maquinària analitzant els seus senyals externs, sense necessitat d'interactuar amb els sistemes de control.

El delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, assenyala que “és un orgull veure com aquest ecosistema d'innovació de la indústria que representa el DFactory va creixent dia a dia amb la incorporació d'empreses capdavanteres com Zentinel MDS, que contribueixen a posicionar-nos com el hub més important del sud d'Europa i un dels més innovadors del món”.

Formar part de l'ecosistema de DFactory Barcelona permet a Zentinel MDS establir col·laboracions amb altres empreses de tecnologia industrial i operar en un entorn ideal per a promocionar les solucions amb clients i col·laboradors. “Per la nostra trajectòria internacional, en pocs llocs havíem vist un entorn tan enfocat a la digitalització amb recursos d'alt nivell, tant humans com tècnics”, destaca Jordi Cruz, director i cofundador en Zentinel.

Un ecosistema en constant creixement

Tan sols dos anys després d'obrir les seves portes, el DFactory Barcelona està complint l'objectiu de convertir-se en la fàbrica del futur, fomentant i desenvolupant la indústria 4.0, el nou talent i les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable. En aquest entorn, tecnologies com la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial o sensórica donen lloc a una nova manera de produir, molt més sostenible, generant sinergies entre empreses i brindat la possibilitat d'establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l'edifici.

Es tracta d'un projecte impulsat pel CZFB i completament alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l'economia circular mitjançant l'adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.

Actualment l'ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s'han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, amb ara un 80% d'ocupació en tan sols un any. A més, està previst que durant l'exercici de l'any 2023 es comenci a projectar la segona fase de l'emblemàtic edifici i que li permetran aconseguir en els pròxims anys altres 72.000 metres quadrats. Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de manera directa i 5.000 de manera indirecta.

Premi a la millor startup de BNEW Digital Industry

Cal destacar que en la 4a edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW 2023), celebrada recentment al DFactory Barcelona, Zentinel MDS va rebre el premi a la millor startup en el vertical de Digital Industry. María Rivas, COO-Founder de Zentinel Machine Data Solutions, va ser l’encarregada de recollir aquesta distinció que els reconeix com una empresa d'èxit.

Sobre ZentinelMDS

ZentinelMDS desenvolupa solucions a mesura basades en la seva plataforma Obsrv que combina tecnologies obertes com Edge Computing, Single Pair Ethernet, MQTT i SQL. Les solucions Obsrv estan dissenyades per a ser instal·lades i gestionades fàcilment pels usuaris sense necessitat d'adquirir eines ni llicències de programari. ZentinelMDS és Value Added Reseller de Perinet GmbH i iNDTact GmbH, empreses que comercialitzen tecnologies per a la integració de senyals de màquines amb sistemes de gestió d'informació.

Fundada en 2022, ZentinelMDS compta amb dècades d'experiència dels seus socis fundadors en el desenvolupament i comercialització de solucions d'automatització i connectivitat industrial. ZentinelMDS neix amb l'objectiu de simplificar per als responsables de producció i manteniment l'accés a les dades d'estat de les seves màquines, amb solucions altament escalables i a l'abast de qualsevol pressupost.

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d'activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l'economia 4.0 i organitza esdeveniments d'interès econòmic per a Barcelona com el major saló logístic d'Espanya i el Sud d'Europa, el SIL, així com grans esdeveniments de referència amb un format innovador com la Barcelona New Economy Week (BNEW) o la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW).

En el seu plenari té representants del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.