Assistents de la Barcelona New Economy Week (BNEW)

Més de 500 speakers i 100 panells estructurats en set verticals al BNEW 2023

Aquest esdeveniment comptarà amb prop de 1.500 startups participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) celebrarà del 2 al 5 d'octubre el Barcelona New Economy Week (BNEW), que amb el seu format d'èxit de caràcter disruptiu s'ha convertit en l'esdeveniment de referència de la nova economia. La quarta edició d'aquesta cita té com a objectiu tornar a ser el punt de reunió dels agents que dirigeixen les transformacions tecnològiques i econòmiques a nivell mundial, tot tractant les temàtiques més avantguardistes del moment en l'avenç cap a l'economia 4.0.

Durant aquests quatre dies BNEW reunirà més de 500 speakers que oferiran fins a 140 hores de contingut distribuïdes en 100 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment comptarà, a més, amb prop de 1.500 startups participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents, que podran gaudir d'un complet programa de contingut estructurat en set verticals clau: Digital Industry, Proptech, Mobility, Talent, Sustainability, Health i Experience.

L'esdeveniment torna a celebrar-se en el singular edifici DFactory Barcelona -que s'ha convertit en l'ecosistema d'indústria 4.0 més gran del sud d'Europa- on es desenvoluparà presencialment, encara que mantindrà la seva naturalesa híbrida, per la qual cosa també es podrà seguir de manera remota des de qualsevol part del món i de manera gratuïta a tots els panells a través de la plataforma digital d'última generació. L'únic vertical que només es desenvoluparà de manera presencial serà el BNEW Experience, que cerca que els assistents a l'esdeveniment coneguin l'oferta d'oci, cultural i gastronòmica de la ciutat de Barcelona.

D'aquesta manera, Proptech i Health se sumen com a noves verticals a la quarta edició de BNEW, consolidant el caràcter innovador de la cita que continua adaptant-se a les tendències més actuals, explorant múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats socioeconòmiques mitjançant l'aplicació de noves tecnologies i innovacions en àmbits com l'immobiliari o la salut, entre d'altres.

Cal destacar que, en aquesta quarta edició, els panells i les activitats corresponents a les verticals Digital Industry, Mobility i Sustainability es duran a terme els dies 2 i 3 d'octubre, mentre que les conferències i debats corresponents a Proptech, Health i Talent tindran lloc durant els dos dies següents, 4 i 5 d'octubre.

7 verticals per abordar la nova economia

Una de les verticals més rellevants de l'esdeveniment, BNEW Digital Industry, analitzarà la convergència de tecnologies com IoT, Big Data i Advance Analytics com a catalitzador essencial per impulsar la indústria 4.0 i abordarà l'automatització del futur mitjançant l'aplicació d'IA, Xat GPT, robòtica i 6G. Al programa d'aquest canal destaca també un panell sobre algorismes verds i un altre sobre els riscos i les solucions de la ciberseguretat com a prioritat a la indústria digital.

A BNEW Mobility, que compta amb el patrocini BEarth del BBVA, el CZFB brinda un espai al sector públic i al privat on poder presentar les millors solucions i les propostes més transgressores per a la descarbonització de la seva activitat, dins de la secció BSustainable. A més, a BTransport, es debatrà sobre les smart cities i la mobilitat del futur mitjançant els sistemes de transport públic i tecnologies intel·ligents, mentre que a BElectric s'analitzaran les possibilitats de l'electromobilitat com a generador d'ocupació i noves oportunitats.

Per la seva banda, en base als ODS fixats a l'Agenda 2030, BNEW Sustainability ofereix la possibilitat de debatre sobre la sostenibilitat a la indústria de la moda i com a actiu clau de la internacionalització empresarial. Així mateix, posa el focus en la taxonomia verda com a guia cap a la transició sostenible de les empreses i l'octubre del 2023 com a data clau per a les empreses que estiguis en el camí cap a una economia descarbonitzada. El BNEW Sustainability comptarà amb el patrocini BEarth d'Ibercaja.

Una de les novetats d'aquest any, BNEW Proptech , abordarà temàtiques com l'impacte de la realitat virtual i la realitat augmentada al sector immobiliari, a la secció BTechnology. Així mateix, en el marc de BCollaborative, aprofundirà en la col·laboració de les corporacions, startups i promotors per innovar i millorar la qualitat de vida de les ciutats. També es debatrà sobre un futur sostenible sobre la base de la transformació Proptech en el sector immobiliari, a Bsustainable.

Una altra de les novetats és la vertical BNEW Health, on s'analitzaran temàtiques tan diverses com: les possibilitats que ofereixen els avenços tecnològics en els nous models d'assegurances, i l’impacte de la telemedicina i les tecnologies exponencials en la sostenibilitat de l'ecosistema de salut les estratègies per integrar noves tecnologies a hospitals o el Big Data com a proposta de valor al sector.

A BTalent, amb la vista posada en les persones al centre d'empreses i entitats, s'abordaran aspectes com l'ocupació verda com a motor de generació de noves oportunitats professionals, l'emprenedoria i el lideratge empresarial o les habilitats del futur.

Per acabar, BNEW Experience manté el seu objectiu de visibilitzar l'àmplia oferta d'oci i cultura de Barcelona. D'aquesta manera, durant aquests dies, al DFactory es podran trobar exposicions d'escultura, pintura o moda, o assistir a experiències de tipus culinàries (amb tast de vins, xocolata o un showcooking) i fins i tot tecnològiques i immersives.

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, afirma que “BNEW és un esdeveniment en constant transformació, que es regeix per les darreres novetats a cadascun dels sectors que engloba. És per això que, any rere any, suma noves verticals que s'erigeixen com a sectors potencials per a empreses dedicades al desenvolupament de noves solucions tecnològiques i innovacions de tota mena. L'aplicació de tecnologies com la Intel·ligència Artificial, el 5G, el Blockchain, la realitat virtual, la impressió 3D o el Big Data, obre tot un món de possibilitats per a les empreses que aposten per la nova economia 4.0” .

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, per la seva banda, destaca que “els últims avenços tecnològics en sectors com l'immobiliari o la salut ens han motivat a fer un gir a la vertical Real Estate, anant més enllà i convertint-la en el nou Proptech , així com a sumar la vertical Health. Tots dos ofereixen solucions realment interessants. Aquest any a BNEW podrem visitar un futur habitatge que encara no ha iniciat la seva construcció o realitzar un diagnòstic del nostre estat de salut mitjançant realitat virtual i Intel·ligència Artificial, per exemple” .

La Barcelona New Economy Week (BNEW) compta el 2023 la seva quarta edició, consolidant-se en un esdeveniment de referència que ha posicionat la ciutat comtal com a capital de l'economia 4.0, com confirmen els 12.368 registrats de 107 països de la seva última edició el 2022.

Per poder inscriure's, el BNEW disposa d'una pàgina web amb informació de l'esdeveniment i un enllaç de registre, mentre que als perfils de X i LinkedIn el CZFB va donant a conèixer els diferents speakers i les empreses participants .