Raúl Suárez, conseller delegat de Nedgia, i José Carlos Sanz, conseller delegat d'Habitat Immobiliària, posen donant-se la mà somrients
BRANDED CONTENT

Habitat Immobiliària i Naturgy s'uneixen per portar el gas renovable a les llars

A través d'aquesta aliança, Naturgy fa un pas més en el compromís d'impulsar la transició energètica amb solucions eficients i respectuoses amb el medi ambient

Habitat Immobiliària, promotora de referència a nivell nacional, ha signat una aliança amb Nedgia, la distribuïdora de gas del Grup Naturgy, per facilitar l'ús de biometà en la promoció immobiliària. Aquest conveni s'emmarca en el Pla Estratègic de Sostenibilitat de la promotora, que l'ha portat a ser la primera promotora del món en exercici ESG al prestigiós rànquing de Sustainalytics, i al paper de lideratge que està jugant Naturgy per impulsar els gasos renovables dins del seu compromís amb la transició energètica.

A través d'aquest acord, Nedgia realitzarà l'adequació de la xarxa de distribució per permetre, en condicions òptimes, la distribució de biometà a les promocions immobiliàries d'Habitat Immobiliària per al consum final per part de les llars.

Aquesta iniciativa, que en un primer moment s'estendrà a més de mig miler d'habitatges, afavoreix la transició energètica cap a un sistema descarbonitzat, ja que permetrà arribar a aquestes promocions del biometà, un gas renovable que compleix els estàndards de qualitat del gas natural.

L'ús de biometà a l'habitatge no només permetrà proporcionar calor i aigua calenta a les llars, sinó que la producció contribueix a la millor gestió i aprofitament dels residus orgànics, reforçant així la protecció del medi ambient.

Ambdues empreses coincideixen en la importància d'aportar mitjançant aquest acord més fiabilitat i flexibilitat al sistema energètic per fomentar solucions que ajudin al desenvolupament de l'economia circular en el marc de la seva activitat.

“Aliar-nos amb una companyia referent en solucions energètiques, com és Naturgy, suposa reforçar el nostre compromís amb el consum sostenible, que només és possible apostant per matèries primeres de qualitat que redueixin la petjada de carboni dels nostres edificis. A Habitat Immobiliària continuem treballant així en la construcció de les ciutats del futur i promovent el desenvolupament sostenible a través dels objectius i eixos ESG del nostre Pla Estratègic de Sostenibilitat”, afirma José Carlos Saz, CEO d'Habitat Immobiliària.

“El sector immobiliari és un actor clau en el procés de descarbonització de l'activitat econòmica i social, per això aquest acord suposa una fita fonamental en accelerar la presència dels gasos renovables a les llars i negocis. El Grup Naturgy, a través de Nedgia, vol continuar jugant un paper clau en la cerca de solucions que promoguin una transició energètica sostenible mediambientalment i econòmicament, a través del gas renovable i les seves xarxes de distribució”, explica Raúl Suárez, conseller delegat de Nedgia.

Sobre Habitat Immobiliària

Habitat Immobiliària, presidida per Juan María Nin i dirigida per José Carlos Saz, ha estat reconeguda recentment com a primera promotora del món en exercici ESG al prestigiós rànquing de Sustainalytics. Actualment, compta amb més de 40 promocions i al voltant de 4.000 habitatges en comercialització a tot l'àmbit nacional.

Amb una àmplia experiència al sector i més de 60.000 habitatges lliurats, Habitat Immobiliària és una promotora de referència al mercat immobiliari espanyol.

Amb seu a Madrid, i oficines a Barcelona, Sevilla, Màlaga, València, Vigo i Las Palmas de Gran Canària, Habitat Immobiliària compta amb un dels majors bancs de sòl de qualitat del mercat i amb al voltant de 4.000 habitatges i més de 40 promocions en comercialització.

La innovació, el disseny i la sostenibilitat són presents a totes les àrees de la companyia i a les diferents fases del desenvolupament de les promocions, la qual cosa es tradueix en uns habitatges de qualitat i eficients energèticament, alhora que confortables i acollidors per als seus usuaris.

La integritat i la transparència són els eixos sobre els quals pivota la relació amb els clients, col·laboradors i inversors, que fan d'Habitat Immobiliària una empresa líder i de referència al sector.

Propietat de Bain Capital Credit, Habitat Immobiliària compta amb un sòlid suport financer el que, unit a un expert equip professional, i a les més actuals i innovadores tecnologies i processos, li permet desenvolupar uns habitatges de qualitat altament apreciats pel gran nombre de clients.

Sobre Nedgia

La filial del grup Naturgy és la companyia líder en l'activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera a 11 comunitats autònomes i 1.150 municipis. Té més de 5,4 milions de punts de subministrament que suposen el 70% dels consumidors. El seu actiu principal són els 57.000 quilòmetres de xarxes que permeten fer arribar avui, de manera segura i eficient, el subministrament energètic de gas natural i de gas renovable (biometà), així com d'hidrogen en el futur. La innovació, proximitat i atenció al client formen part de la raó de ser i caracteritzen la seva activitat.

Naturgy és un grup energètic multinacional present al negoci de l'electricitat i el gas. La companyia manté una aposta decidida per la producció i la distribució del gas renovable, amb tres plantes en operació i una cartera addicional de prop de 60 projectes en diferents fases de desenvolupament que li permetran incorporar nova producció d'aquest gas renovable a curt i mig a Espanya, el tercer país amb més potencial de producció de biometà d'Europa.