Muntatge de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els búnquers del Carmel
ACTUALITAT

Una zona turística de Barcelona, al punt de mira per la seva inseguretat

Els turistes que visiten aquesta zona de Barcelona s'exposen al perill amb la finalitat d'aconseguir la millor foto

L'arribada de turistes que busquen fer la millor foto de Barcelona torna a ser un problema. Un cop més, els búnquers del barri del Carmel tornen a ser un punt de massificació a la ciutat comtal.

Els turistes salten la tanca i s'asseuen a la cornisa buscant la millor fotografia, sense importar els perills que això comporti. La Guàrdia Urbana de Barcelona tampoc no els adverteix d'aquests perills —cosa que sí feia fa un any—, i per això els visitants no desaprofiten l'oportunitat per fer les millors fotografies.

Tot i això, aquest no és l'únic punt de Barcelona on els turistes busquen fer les millors fotografies per a les seves xarxes socials. I és que fa només unes setmanes des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van haver de fixar un cartell demanant als turistes que no es fessin fotos a les escales mecàniques d'una estació de metro.

El motiu? Busquen el millor selfie amb la Sagrada Família de fons. Un ‘trend’ que s'havia fet viral a TikTok i tothom volia recrear.

Massificació de turistes als búnquers del Carmel

Els búnquers del Carmel es mantenen com a atracció turística

D'altra banda, la manca de Policia Local als búnquers del Carmel facilita la venda ambulant en aquest espai. I és que la venda de llaunes de cervesa o similars en aquest espai només són la punta de l'iceberg de tot allò que això pot desencadenar a curt termini.

L'arribada de turistes de manera massificada a aquest espai és constant durant cada tarda. A això se li suma la venda ambulant de begudes alcohòliques i la recerca imperiosa de la millor fotografia de la ciutat, segons assenyala La Vanguardia. Els residents del barri del Turó de la Rovira asseguren que aquesta afluència turística és més que usual.

Tutistes al mirador dels búnquers del Carmel

Així doncs, sembla que el pla Endreça, que va començar amb el govern d'Ada Colau i els esforços de l'Ajuntament per alleugerir aquesta zona turística, no ha servit de gaire.

Tot i que l'Ajuntament de Barcelona ha intentat fer desaparèixer els búnquers de la part turística, els seus esforços són infructuosos. I és que a la web del Bus Turístic de Barcelona es continua promocionant aquest enclavament.

Durant molts anys, els búnquers del Carmel havien estat un lloc recòndit. Tot i això, després de pel·lícules com Tengo ganas de ti (2010) o Barcelona nit d'estiu (2013), que es van gravar en aquest mirador, els turistes no van deixar d'anar als búnquers del Carmel. Cosa que ha començat a preocupar els veïns de Barcelona.

➡️ Actualitat

Més notícies: