Muntatge amb un bloc de pisos del barri Horta Guinardó de Barcelona i una mà donant unes claus a una altra mà

ACTUALITAT

La zona de Barcelona on és més barat anar-se'n a viure de lloguer

Barcelona és la ciutat espanyola on és més car anar-se'n a viure de lloguer, per la qual cosa els llogaters han de buscar bé quines zones escollir

Si busques pis de lloguer a Barcelona, has de saber que no a totes les zones els preus són iguals. Si vols estalviar una mica a final de mes, has de buscar a la zona d'Horta Guinardó de Barcelona. Es tracta de l'àrea més accessible de Barcelona, amb una mitjana de 1.011 euros mensuals.

Així i tot, aquest preu és per a la majoria de persones prohibitiu i Barcelona es postula com la ciutat més cara per viure del país. El mercat de lloguer d'habitatges a Espanya ha assolit nivells rècord. Amb un augment significatiu en els preus que ha deixat molts llogaters preocupats per l'accessibilitat a l'habitatge.

Segons dades de Lloguer Segur, el preu mitjà de lloguer al febrer va pujar a 933 euros, marcant un increment respecte al mes anterior. Madrid i Catalunya es destaquen com les comunitats autònomes amb els lloguers més elevats del país.

Barcelona i uns números que no quadren del tot

A la capital espanyola, el preu per metre quadrat va arribar als 18,29 euros al febrer. Per part seva, a Catalunya, el preu per metre quadrat es va situar en 16,45 euros. Això va suposar una despesa mitjana de 1.316 euros al mes per a un habitatge de 80 metres quadrats.

Tot i aquests números alarmants, s'observen disparitats significatives dins de les ciutats. Alguns barris o municipis presenten preus més accessibles que d'altres. Això subratlla la importància de buscar opcions alternatives enmig de la demanda creixent i l'escassetat d'oferta d'habitatge.

A Madrid, el districte de Villaverde es posiciona com el més assequible, amb una renda mitjana de 836 euros al mes. D'altra banda, a Barcelona, Horta Guinardó és l'àrea més accessible amb una mitjana de 1.011 euros mensuals.

Altres ciutats més enllà de Barcelona

En l'àmbit nacional, Sevilla i València destaquen com les capitals amb lloguers més assequibles. A Sevilla, el districte de Cerro-Amate registra una renda mitjana de 712 euros al mes. Mentre que a València, Poblados Marítimos segueix de prop amb 799 euros mensuals.

Davant aquest panorama, els experts adverteixen sobre la necessitat de considerar amb cura les opcions d'habitatge i explorar àrees més assequibles. Especialment en un context de preus en constant augment. La situació planteja un desafiament significatiu per a aquells que busquen estabilitat i accessibilitat al mercat de lloguer d'habitatges a Espanya.

Tots aquests números arriben enmig de la nova Llei de Lloguer espanyola. Segons la Llei d'Habitatge, s'estableix un límit del 3% a les renovacions anuals dels contractes de lloguer per a l'any entrant. El 2023, per combatre increments desmesurats, el límit ha estat del 2%.

➡️ Actualitat

Més notícies: