Muntatge de fotos d'un pla general de Lleida, una mesquita i un musulmà resant al seu interior
ACTUALITAT

Els veïns de Lleida, preocupats per la propera obertura de la nova mesquita

Lleida ha acceptat l'habilitació de la mesquita a un local d'un barri de la ciutat, però demanen que es compleixi amb la normativa d'aforament i mobilitat

Representants veïnals del barri de Cappont a Lleida s'han reunit amb la comunitat musulmana Ibn Hazm per discutir l'obertura d'un nou oratori a la ciutat.

Portaveus de l'Associació de Veïns de Cappont, la comunitat de l'edifici que acollirà l'oratori i els musulmans han instat el compliment exhaustiu de les normatives d'aforament i de mobilitat. En aquest sentit, els veïns han subratllat la necessitat que la presència del centre de culte no causi molèsties a la zona.

Han demanat un compliment exhaustiu de les ordenances. I també han demanat que la mesquita s'estableixi com un espai normalitzat de pregària que compleixi la normativa d'aforament i mobilitat.

Els veïns de Lleida tenen el compromís dels musulmans

Per la seva part, la comunitat musulmana ha expressat el seu desig d'integrar el nou espai de manera adequada. Així com atendre les demandes i inquietuds dels veïns.

Han destacat que és un lloc de pregària per als dies de menor afluència. Per això, es comprometen a respectar rigorosament l'aforament màxim permès.

Plànol general de l'Avinguda d'Alacant número 9 a Lleida, on està previst obrir una mesquita
La nova mesquita de Lleida s'ubicarà al barri de Cappont | ACN

L'Ajuntament de Lleida, pendents del procés d'obertura

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Carlos Enjuanes, ha assenyalat experiències positives a altres barris on s'han autoritzat oratoris. En aquesta línia, ha assegurat un seguiment rigorós del compliment de la normativa.

De la mateixa manera, ha ofert suport i seguiment en el procés d'integració. La comunitat musulmana ha adquirit un espai amb un aforament màxim de 200 persones i compta amb un informe de viabilitat com a centre de culte.

Aquest informe ha estat emès pels serveis tècnics de la Paeria de Lleida. Després de les obres d'adequació, hauran de presentar la comunicació d'inici d'activitat per dur a terme les seves pregàries al lloc.

Una llarga relació de germanor

La comunitat musulmana és, probablement, la més arrelada a la ciutat lleidatana. Ja fa dècades que centenars de famílies es van instal·lar a la capital del Segrià.

El dilema per la ubicació de la mesquita ve de llarg, de manera que ara ho veuen com una meta aconseguida. Tradicionalment, s'ha ubicat al carrer Nord de Lleida. Després se'ls va traslladar a un dels pavellons dels Camps Elisis.

Ara, després de molta lluita, han obtingut un local a Cappont. Tant l'ajuntament com els veïns esperen que l'acord sigui en positiu i que tothom pugui conviure sense problemes.