Els bombers intenten apagar les flames d'un edifici, al barri de Campanar, el 22 de febrer del 2024, a València

ACTUALITAT

El trist final de la família amb 2 fills de l'incendi de València: 'No en podem sortir'

El matrimoni mort a l'incendi de València, juntament amb els seus dos fills, va relatar el que va passar des de dins del seu habitatge: “Tu saps que som aquí perquè no ens han deixat sortir”

L'incendi de València ha deixat 10 víctimes mortals. Quatre són Marta i Ramón, un matrimoni jove i els seus dos fills de dos anys i quinze dies. La família, que era conscient de la seva imminent mort, van quedar atrapats al bany amb els seus fills.

“Tu saps que som aquí perquè no ens han deixat sortir”, van explicar abans de tallar la comunicació amb una amiga de la família amb què van parlar durant l'incendi. El matrimoni es disposava a baixar al portal, quan van tornar a l'interior de casa seva, seguint les indicacions dels bombers.

Plànol general de l'incendi de grans dimensions que ha arrasat un edifici de 14 plantes al barri valencià de Campanar
“Els van dir que estiguessin tranquils, que romanguessin dins i posessin draps mullats sota la porta perquè no hi havia perill i era més segur quedar-se dins de la casa” | Europa Press

La dona, amb qui parla el matrimoni en el moment de l'incendi, els esperava al portal. “Els van dir que estiguessin tranquils, que romanguessin a dins i posessin draps mullats sota la porta perquè no hi havia perill i era més segur quedar-se dins de la casa”, lamenta. Aquesta testimoni assegura que va insistir els bombers perquè arribessin fins a ells.

El jutjat investiga la decisió de no desallotjar els atrapats

La decisió de no desallotjar immediatament les torres de l'edifici afectat, on van morir diverses persones, serà investigada pel jutjat. “Si una persona que entén d'incendis et diu que esperis a dins, fas el que t'envien pensant que això salvarà, però no va ser així”, explicava la testimoni.

Aquesta testimoni assegura que l'últim desig de la parella era que la gent sabés que moririen perquè no els havien deixat sortir de casa seva. Com relata aquesta testimoni al diari Levante, quan van començar les flames, va trucar a Marta i els va dir que els esperava al portal, mentre ells agafaven els seus fills.

A les 17.49 va rebre un missatge de WhatsApp: “No ens deixen sortir”. Després, va tornar a parlar per telèfon amb el matrimoni, que els va explicar que estaven seguint indicacions dels bombers, que els havien dit que no corrien perill. “Amb un nadó tan petit et quedes paralitzat i no te la jugues, segueixes el que diuen els experts”, explica la dona.

Dues persones en un balcó de l'edifici en truquessin el barri de Campanar, a 22 de febrer de 2024, a València, Comunitat Valenciana
A les 18.15 hores, l'incendi ja estava completament descontrolat | Europa Press

Poc després, el foc es va descontrolar i ningú no va donar altres indicacions als veïns que van quedar atrapats a l'interior de l'edifici. A les 18.15 hores, l'incendi ja estava completament descontrolat. Els bombers, que havien entrat a posar fora de perill els atrapats, van haver d'acudir a la unitat de Cremats de la Fe per cremades i per inhalació de fum.

Mitja hora més tard, a les 18.45 hores, Marta i Ramón van parlar per última vegada amb la seva amiga. “Tenien dificultat per respirar”, explica la testimoni trencada. Després d'aquesta trucada, el matrimoni va tenir temps d'acomiadar-se dels familiars.

Els cossos de la Marta i el Ramon van ser trobats ahir, abraçats als seus dos fills.

Per part seva, l'Ajuntament de València, ha lamentat la mort dels veïns i ha organitzat un minut de silenci en record de les víctimes.

Desenes de persones durant el minut de silenci per les víctimes de l'incendi del barri de Campanar, el 24 de febrer del 2024, a València
L'Ajuntament de València ha lamentat la mort dels veïns i ha organitzat un minut de silenci en record de les víctimes | Europa Press
➡️ Actualitat

Més notícies: