Imatge de fons de la platja de la Barceloneta desenfocada, amb una altra de sorra i mar i una altra d'una noia i un noi amb ulleres de sol i gest de sorpresa
ACTUALITAT

Les tres platges de Barcelona que estan sent arreglades per a aquest mateix estiu

L'Ajuntament està carregant de sorra algunes de les platges davant l'atenta mirada de turistes i banyistes

Les platges de Barcelona no passen pel millor moment. Almenys les que més van patir els efectes del temporal Nelson el mes de novembre passat. Per això, l'Ajuntament de Barcelona està reparant els danys amb l'acumulació de nova sorra.

Les tres platges que estan sent arreglades són la de Sant Sebastià, la de la Barceloneta i la Nova Icària. La manca de sorra en aquests llocs feia impossible que la temporada de bany d'estiu es pogués complir amb els criteris de qualitat previstos.

Una empresa omple la sorra que falta a les tres platges de Barcelona

Per això una empresa s'està dedicant a omplir la sorra que falta a través d'una gran canonada. La sorra la porten del fons marí de la bocana del Port Olímpic. I ho fan a través d'unes feines que es duen a terme en horari nocturn.

D'aquesta manera, es pretén entorpir tan poc com sigui possible l'activitat del port i evitar molèsties per als banyistes. Els treballs van començar aquesta setmana i s'espera que l'empresa BSM transporti fins a 17.000 metres cúbics de sorra.

El cost de l'actuació, segons ha avançat Betevé, és de 441.000 euros. Un cop es restableixi la normalitat, Barcelona podrà tornar a lluir tres de les platges més emblemàtiques.

L'aspecte en aquests moments no és el més atractiu per als turistes, ja que es pot veure perfectament tota la maquinària. Així i tot, s'espera que els pròxims dies el problema estigui solucionat i tot llueixi el més estival i bonic possible.

Més afectacions pel temporal

Aquestes platges no són les úniques de Barcelona que s'han vist més afectades pel temporal. De fet, Barcelona ja va reobrir fa unes setmanes la platja de Nova Mar Bella, la qual havia estat inoperativa durant gairebé sis mesos.

En aquesta ocasió, la reobertura va ser possible després d'una sèrie de treballs de reparació i condicionament. Sens dubte, fonamentals per garantir-ne l'ús segur durant aquest estiu. Un cop finalitzin els treballs encarregats, s'espera que cap temporal posi en perill una de les estampes més esperades durant tot l'any.

➡️ Actualitat

Més notícies: