Fotomuntatge de Jordi Roca i els germans Torres

ACTUALITAT

Els tres millors restaurants de Catalunya segons la Guia Macarfi 2024

Aquest passat dilluns es va celebrar la Gala Macarfi 2024 a l'Hotel NH de Màlaga i l'esdeveniment va reunir diverses personalitats del sector gastronòmic

La Guia Macarfi no para de créixer. Nascuda a Barcelona l'any 2015 amb l'objectiu de "convertir-se en una eina imprescindible per a aquells que busquen viure experiències noves. Tastar el menjar típic de cada lloc, o trobar llocs de confiança per menjar bé".

Aquest passat dilluns 5 de febrer, es va celebrar a Màlaga la Gala Macarfi per presentar la guia gastronòmica. Així, va presentar un rànquing amb els millors restaurants de cada localitat.

Una gala que va ser conduïda per l'humorista català Carlos Latre. El gran esdeveniment va reunir grans personalitats del sector gastronòmic nacional com Javier i Sergio Torres, coneguts popularment com els germans Torres, Joan Roca, entre d'altres.

La guia Macarfi tria els deu restaurants que considera de més qualitat a diverses ciutats. A banda de les llistes de Barcelona i Girona, també escull els millors establiments de Madrid, Biscaia, Guipúscoa, Àlaba, La Rioja, Màlaga i València.

Els millors restaurants de Barcelona

Tal com van anunciar, la llista dels 10 millors restaurants de Barcelona està encapçalada per Cuina Hermanos Torres. Seguida pel restaurant Alkimia, Estimar, Via Veneto, Gresca, Can Jubany, Al Kostat, Enigma, Dos Palillos i Aürt.

El restaurant de Javier i Sergio Torres, el qual és considerat millor restaurant de la capital catalana, es troba ubicat a Les Corts. Més concretament al carrer del Taquígraf Serra número 20.

Alhora, El Gaudir de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch se situa a la categoria Top of the Tops de la Guia Macarfi.

A més, el llistat gastronòmic també puntua les millors obertures dels dotze últims mesos a Barcelona. Blau Rooftop Barceloneta encapçala un rànquing en què Colmado Múrria se situa en segona posició, Casa Parera en tercera, Bravo en quarta i Present Restaurant en cinquena.

Imatge dels participants a la Gala Macarfi
Imatge d'alguns dels participants a la Gala Macarfi. | ACN

El Celler de Can Roca el millor de Girona

Com no podia ser d'una altra manera, El Celler de Can Roca, encapçala la llista de Girona. Seguit de Ca L'Enric, Miramar, Cols, Bo Tic, Tinars, Aliança d'Anglès, Motel Restaurant, Serendipia by La Calèche i Candlelight by Roman Fornell.

També hi ha llistat que classifiquen els establiments per tipus de cuina, zona, decoració o servei. L'objectiu dels impulsors del llistat és ampliar-lo a tot el territori estatal per al pròxim any.