Muntatge d´un DNI al costat d´un cotxe patrulla de policia
ACTUALITAT

Tres coses que estàs fent malament amb el teu DNI segons la Policia Nacional

La Policia comparteix una imatge que has de tenir en compte si has de compartir el teu DNI

És crucial que el nostre DNI no caigui en mans equivocades per evitar estafes i problemes més grans. Sovint, sense ser-ne conscients, compartim informació delicada en enviar còpies d'aquest document per a diversos tràmits. Per això, la Policia Local d'Elx ha difós una sèrie de consells per compartir còpies del DNI de manera segura i així prevenir riscos de suplantació d'identitat.

Molts procediments requereixen una còpia del DNI, però enviar una imatge o escaneig del document sense precaucions pot ser arriscat. El DNI conté dades suficients perquè persones amb males intencions puguin usurpar la nostra identitat.

Podria resultar en fraus com a registres a cases d'apostes, obertura de comptes bancaris no autoritzats, sol·licituds de crèdits fraudulents o compres al nostre nom sense el nostre consentiment.

Per reduir aquests riscos, la policia d'Elx ofereix recomanacions específiques en compartir el DNI. En primer lloc, suggereix eliminar dades innecessàries com ara la validesa o la data d'emissió del document.

Imatge de la Policia d'Elx sobre informació sobre el DNI

A més, aconsella afegir un text que especifiqui el propòsit per al qual s'envia la còpia, dificultant-ne l'ús indegut. Per exemple, podeu escriure sobre la imatge: "Còpia vàlida només per al tràmit de[nom del tràmit]".

Altres modificacions simples també poden augmentar la seguretat en compartir el DNI. Enviar la còpia en blanc i negre en lloc de color, per exemple, pot ser una mesura preventiva eficaç. Igualment, pixelar la signatura, una de les parts més sensibles del document, pot proporcionar una capa addicional de protecció contra possibles delinqüents.

Seguint aquestes recomanacions, es pot reduir significativament el risc que algú faci servir la còpia del DNI per cometre fraus. És essencial adoptar mesures proactives per salvaguardar la nostra informació personal i evitar conseqüències legals i financeres possibles derivades d'una suplantació d'identitat.

Tot i aquestes precaucions, la Policia emfatitza a "limitar l'enviament d'aquest document a casos i gestions estrictament necessaris".

Què fer si perds el teu DNI

Si perdem el nostre DNI, és important prendre mesures ràpides per protegir la nostra identitat i evitar possibles fraus. El primer que cal fer és acudir a la comissaria de policia més propera i presentar una denúncia per la pèrdua del DNI.

Això és important per evitar que algú més ho utilitzi de manera fraudulenta. Un cop hàgim presentat la denúncia, hem de sol·licitar un nou DNI com més aviat millor.

Això es pot fer a la comissaria de policia o a l'oficina d'expedició del DNI més propera. És important portar la denúncia de pèrdua i qualsevol altra documentació requerida.

Si el nostre DNI té funció electrònica, també coneguda com a xip, és important bloquejar aquesta funció per evitar possibles usos indeguts. Això es pot fer a través de la pàgina web de la Policia Nacional o en persona a una comissaria de policia.

Policia portant un DNI a la mà

Hem d'estar atents a qualsevol activitat sospitosa als nostres comptes bancaris o financers. Si notem alguna cosa fora del comú, hem d'informar el nostre banc immediatament i prendre les mesures necessàries per protegir els nostres comptes.

Un cop tinguem el nostre nou DNI, és important actualitzar qualsevol document o registre en què el DNI perdut estigués registrat. Això pot incloure registres de feina, comptes bancaris, assegurances, etc.

Perdre el nostre DNI pot ser una experiència estressant, però prenent mesures ràpides i seguint aquests passos podem protegir la nostra identitat i minimitzar qualsevol possible mal.

➡️ Actualitat

Més notícies: