Muntatge de la platja del Remolar de Viladecans sent tancada amb unes tanca i una noia fent el gest de no saber

ACTUALITAT

Tanquen una platja prop de Barcelona per un inesperat motiu

La popular platja de Barcelona es veurà limitada per l'ús de banyistes amb l'objectiu de protegir els ocells que viuen a la zona

La platja per als veïns de Barcelona és un oasi al mig del tumult de la gran ciutat. Poder escapar-se a la platja després d'un dia accelerat a la ciutat és una sort. Però, a partir d'ara, les persones que visquin a Barcelona hauran d'escollir bé a quina platja anar.

I tot perquè s'han anunciat restriccions a algunes platges per tal de preservar la fauna que també viu en aquest hàbitat. Recentment, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat el tancament perimetral de la platja del Remolar de Viladecans. És una mesura destinada a protegir i preservar aquest espai únic dins de la Xarxa Natura 2000.

La platja se situa entre les desembocadures de la riera de Sant Climent i del llac del Remolar. Per això aquesta platja i l'àrea de Barcelona que l'envolta ha estat designada com a zona d'especial de protecció per a les aus.

Una platja de Barcelona que es converteix en refugi per a aus

Des de l'any 2021, la platja del Remolar s'ha convertit en un refugi temporal per a aus com el sender camanegre i altres espècies. Aquesta platja de Barcelona les permet alimentar-se i reproduir-se sense pertorbacions. El tancament al públic de la platja es mantindrà en vigor fins al pròxim 31 de juliol, garantint així un entorn tranquil i segur per a la vida silvestre.

A més del tancament de la platja del Remolar, s'estan implementant mesures addicionals a altres platges de Barcelona. El motiu no és cap altre que fomentar la nidificació del sender i protegir l'hàbitat de les aus.

Això inclou la prohibició de garbellar i també de l'ús de maquinària en les zones designades com a especials per a la protecció aviària. En el seu lloc, es farà la neteja manualment i s'establirà una distància de seguretat respecte al perímetre delimitat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

No tot es limita a una platja a Barcelona

Tot i aquestes restriccions, els residents i visitants de Viladecans encara poden gaudir d'altres platges obertes. Com la Murtra i la Pineda, que disposen de serveis i zones d'aparcament habilitades.

Aquestes mesures reflecteixen el compromís de l'AMB amb la conservació del medi ambient de Barcelona. Així com amb la protecció de la biodiversitat a la regió metropolitana de Barcelona.

➡️ Actualitat

Més notícies: