Carme Ruscalleda amb ulleres i jaqueta de xef apareix davant d'una cuina amb utensilis i una mà abocant oli a una paella.
ACTUALITAT

La recepta de Carme Ruscalleda que és ideal per fer aquesta tardor: molt fàcil

Els ingredients utilitzats per la cuinera són fàcils d'aconseguir i solucionen un plat per als dies de fred

Casme Ruscalleda té el plat perfecte per entrar en calor els dies més frescos de la tardor. La cuinera catalana ha publicat al seu canal de Youtube una recepta apta per a tots aquells amants de la cullera. També dels que volen nodrir el seu organisme amb aliments de proximitat, temporada i qualitat.

És un bacallà amb ceba, carabassa i espinacs i una salsa verda que decora a la perfecció el plat. L'elaboració és senzilla i els ingredients molt fàcils de trobar. Per als qui vulguin cuinar-la per a dues racions necessitaran 300 grams de carabassa, 100 de ceba, 500 d'espinacs i 300 de lloms de bacallà.

Per a la salsa calen 20 fulles de julivert, 1 ou, 2 alls, oli d'oliva verge extra, sal i pebre. Sens dubte, una elaboració més que útil per al dia a dia a qualsevol llar. Ara només cal encendre els fogons i posar mans a la massa.

Carme Ruscalleda en una cuina moderna sosté una carbassa moscada mentre porta un davantal negre.

El pas a pas de la recepta de Carme Ruscalleda

El primer que cal fer és posar en una cassola aigua mineral a bullir. No cal omplir-la fins a dalt, sinó que en pot ser menys de la meitat. Quan comenci a bullir es posa la carabassa, s'hi afegeix un pessic de sal i es deixa durant cinc minuts.

Un cop passat aquest temps, afegiu la ceba a làmines i torneu a esperar vuit minuts. Finalment, es col·loquen els espinacs i es tapa la cassola. Quan torneu a bullir, es col·loquen els daus de bacallà a sobre i s'apaga el foc, es tapa i es deixa que els espinacs es cuinin amb la calor residual.

Aquest és el moment de preparar la salsa verda. És tan senzill com col·locar al got de la batedora una vintena de fulles de julivert, un ou, dos alls, una punta de sal, pebre i 200 ml oli. Un cop s'ha batut, s'hi afegeix una cullerada del brou de la cocció per crear la salsa cremosa.

Imatge de Carme Ruscalleda a 'Cuines' a 3cat amb diverses guatlles davant, tomàquets, ous i all

El toc final d'una recepta perfecta per a la tardor

Amb tot llest, només queda col·locar-lo al plat. Així que un plat fondo es col·loquen les verdures amb el bacallà i es rega tot amb la salsa. L'aspecte és saludable, suau i molt tardorenc, així que com diu Carme Ruscalleda, és un plat ideal per als dies de fred.

Cuinar saludable no està renyit de fer-ho de forma deliciosa. I aquest plat n'és un exemple. A més, és apte per a tots els membres de la família i és ideal tant per dinar com per sopar.

➡️ Actualitat

Més notícies: