Una dona assenyalant cap a un grup de croissants sobre una superfície de fusta.
ACTUALITAT

Aquesta és la pastisseria de Barcelona que té el millor croissant artesà d'Espanya

El seu conegut creador ha tornat a guanyar un premi que el posiciona com un dels millors rebosters del país

Barcelona es pot visitar per molts motius. Ara també per poder tastar el millor croissant de mantega. I és que la ciutat ha tornat a destacar amb la victòria d'Andreu Sayó, de la Pastisseria Brunells, al Concurs de Millor Croissant Artesà de Mantega del 2024.

Aquest prestigiós certamen, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, va reunir mig centenar de participants de tot Espanya. Tots ells van presentar les seves millors creacions en una competició que es va destacar pel seu alt nivell, ara bé, només un va resultar ser el croissant guanyador.

L'artista va conquistar el jurat amb un croissant que es caracteritza per la seva delicada pasta de full i la qualitat de la seva mantega. “És un croissant amb moltes voltes. Busquem que sigui cruixent i lleuger, i que en enfornar-lo retingui al màxim la mantega”, va explicar el guanyador.

Una persona organitzant croissants en una safata de vímet en un forn# de pa.

El millor croissant de Barcelona sota l'atenta mirada del jurat

Aquesta no és la primera vegada que la Pastisseria Brunells s'alça amb aquest guardó prestigiós. El 2020, també van obtenir el primer lloc, cosa que va multiplicar per deu les vendes de croissants al seu local. El jurat del concurs va estar compost per figures destacades de l'àmbit de la pastisseria.

Un exemple és Miguel Moreno, de Pa i Cacau a Madrid, Gonzalo Urbina, de la Facultat de Gastronomia d'UPAEP a Mèxic, o Gil Prat, guanyador de l'edició anterior. Els croissants van ser avaluats en sis categories: sabor, alveolat, pasta de full, color, format i acabat. En totes elles, Andreu Sayó i el seu equip van sobresortir, demostrant una vegada més el seu mestratge en l'elaboració d'aquest dolç deliciós.

La Pastisseria Brunells, un referent a la ciutat des de la seva fundació el 1852. El 2018 va tancar les portes, però va ser reoberta el 2020 després d'una profunda reforma. Aquest establiment del barri del Born ret homenatge a la tradició pastissera de Barcelona.

Vista panoràmica d´una ciutat amb edificis moderns i un gratacel distintiu en forma de bala.

Una infinitat de sabors per a un sol croissant

Al seu obrador es fusionen receptes clàssiques amb innovacions com els seus croissants de temporada. Al seu catàleg s'inclouen sabors com xocolata i fruita de la passió a l'estiu o poma amb panses i pinyons a la tardor. Amb aquesta nova victòria, Brunells reafirma el lloc entre les millors pastisseries d'Espanya.

El turisme gastronòmic és un dels més consolidats a Espanya. Aquí es menja bé i ric. I encara que hi hagi receptes, com la del croissant, que no siguin originàries del país, els cuiners saben manejar bé les receptes.

➡️ Actualitat

Més notícies: