Comptakilómetres d'un cotxe il·luminat
ACTUALITAT

Sóc professor d'autoescola i tinc un consell que et pot salvar la vida en un cotxe

Consells de seguretat viària: Com cordar els cinturons del darrere pot protegir-te en cas de frenada brusca

Arriba el bon temps i a tots ens vénen ganes de fer una petita escapada. Molts ho han fet en aquest pont i d'altres ja esperen Sant Joan i a l'estiu. Moltes d'aquestes escapades, i veient com aquesta ara la xarxa de trens i transport públic, les farem amb cotxe.

Tenint això en compte, el conegut professor d'autoescola a TikTok, @autoescuelamikel, ha compartit un consell essencial per millorar la seguretat durant aquests trajectes.

Per mitigar aquest risc, @autoescuelamikel suggereix cordar els cinturons de seguretat dels seients del darrere buits. Aquesta senzilla acció pot crear una barrera que aturi l'impacte de l'equipatge en cas d'una frenada sobtada, evitant possibles danys. "És una defensa addicional", explica l'expert, que relata una experiència personal: "Amb una sola frenada molt forta, els seients van cedir i vaig acabar amb la meitat de l'equipatge a la part davantera". Per sort, assegura, tot va quedar en un ensurt.

Muntatge de fotos d´un pàrquing de zona blanca de cotxes i, al costat, una persona amb rostre de sorpresa

Recordar la importància de la seguretat viària i prendre totes les precaucions necessàries és fonamental per protegir-nos i protegir els nostres éssers estimats durant els viatges. Gaudir de les vacances no ha de comprometre la nostra seguretat, i petits gestos com aquest poden contribuir significativament a un viatge més segur i plaent.

El consell de cordar els cinturons del darrere és fàcil d'implementar i pot marcar una gran diferència en la seguretat del viatge. En fer-ho, es pot evitar que les maletes avancin i causin lesions greus en cas d'una frenada inesperada. Aquesta pràctica, encara que simple, és una mesura efectiva per millorar la seguretat a la carretera.

La mesura de seguretat que proposa és especialment útil per als que viatgen sols o en parella, sense passatgers als seients del darrere. Un risc comú en viatjar amb tot l'equipatge al maleter és que, en cas d'una frenada brusca o un impacte, les maletes poden sortir disparades cap a la part davantera del vehicle, posant en perill tant el conductor com el copilot.

Així, mentre ens preparem per a les nostres escapades d'estiu, és essencial tenir en compte aquests consells de seguretat. Petites accions poden tenir un gran impacte, i garantir que tots els passatgers i l'equipatge estiguin adequadament assegurats n'és una.

➡️ Actualitat

Més notícies: