Muntatge d'un home amb un jersei groc fent bitllets de 100 a l'aire amb la ciutat de Barcelona de fons i tres retallades de diferents ciutats borroses
ACTUALITAT

Les 3 ciutats catalanes que estan entre les 10 més riques de tot Espanya el 2024

Sant Cugat del Vallès, Castelldefels i Barcelona lideren el rànquing de les ciutats de Catalunya amb més diners

Sant Cugat del Vallès, Castelldefels i Barcelona són les tres ciutats catalanes amb més de 50.000 habitants que ostenten la riquesa més gran. Almenys es desprèn així de l'estudi de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea).

Tal com han avançat des de La Vanguardia, aquestes dades es basen en la renda personal mitjana de 1.207 municipis entre 2017 i 2018. Per això mostren un augment del 5,29% per habitant durant aquest període.

Aquestes són tres les ciutats més riques: de més a menys renda

La investigació també posa en relleu que hi ha notables diferències fins i tot entre els municipis amb més renda. Per exemple, a Sant Cugat del Vallès la renda mitjana és de 49.785 euros, mentre que a Castelldefels és de 38.462 euros i a Barcelona, de 31.972 euros.

D'altra banda, l'estudi també identifica els municipis amb menys renda mitjana, on la situació econòmica és més desafiadora. Entre ells hi ha localitats com El Ejido a Almeria, que va liderar el rànquing durant els anys estudiats, seguit de Sanlúcar de Barrameda a Cadis.

A més, figuren en aquesta llista municipis com Santa Lucía de Tirajana, Arona, Elda, Llorca, Torrevella, Oriola, Utrera i Motril. Destaca que no apareix cap localitat catalana en aquest rànquing de descens.

L'informe mostra un creixement generalitzat de la renda personal a Espanya durant el període 2017-2018. Tot i que també destaca que uns 30 dels 138 municipis amb més habitants van veure disminuir la seva renda personal mitjana en comparació dels anys 2015-2016.

També hi ha llista de persones més riques

Més enllà de les ciutats, una altra de les llistes que desperten més curiositat és el de les persones més riques del país. En aquest sentit, i segons Forbes, Amancio Ortega, Sandra Ortega i Rafael del Pino s'emporten els primers llocs. L'empresari gallec acumula un patrimoni de 81.800 milions.

Els altres dos ocupants del pòdium es conformen amb 7.100 i 5.900 milions d'euros, respectivament. No sabem on viuen, encara que dubtem que ho facin a les ciutats catalanes amb millors números econòmics.

Sí que és conegut per tothom que, per exemple, Castelldefels és el lloc escollit per molts jugadors del FC Barcelona com a residència per viure-hi. La seva proximitat amb la capital i els seus bons serveis i tranquil·litat en fan una ciutat única.

➡️ Actualitat

Més notícies: