Muntatge de joves comprant bitllet de metro a màquina expenedora de Barcelona, bitllets d'euro i cercle amb targeta T-mobilitat
ACTUALITAT

El preu del bitllet de metro a Barcelona ja ha pujat

La pujada del 6,75% es va aplicar a partir del dilluns 15 de gener, encara que es mantenen les bonificacions per part de l'ATM

A partir d'aquest dilluns 15 de gener, el preu del transport públic a Barcelona ja és més car. Concretament, una pujada del 6,75%, tot i que les bonificacions fan que la pujada sigui menor per a les butxaques dels usuaris.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) manté la rebaixa del 20%, mentre que el Consell de Ministres va confirmar finalment la bonificació del 30%. D'aquesta manera, una rebaixa total del 50% que es prorroga a la T-usual i la T-jove. Alhora, també es manté la subvenció per a famílies monoparentals i nombroses i per a persones en situació d'atur.

Segons l'ATM, l'augment és a causa de l'increment dels costos en els darrers anys i, per tant, serveix per garantir la sostenibilitat del sistema. Les tarifes portaven congelades des del 2020 i s'espera que, a partir d'ara, es puguin millorar amb eficàcia les màquines expenedores, la senyalització i els sistemes de validació.

Taula de les noves tarifes de bitllet de metro a Barcelona per al 2024
Noves tarifes amb la pujada del 6,75%. | ATM

Tot i això, alguns usuaris encara no hauran notat el canvi de preu, ja que els tiquets comprats amb anterioritat funcionen fins al 30 d'abril. Per aquest motiu es van poder veure llargues cues de gent davant de les màquines expenedores del metro de l'Àrea de Barcelona amb l'objectiu d'aprofitar-se del millor preu.

Des de l'ATM remarquen que, malgrat l'increment, les administracions continuen fent front a la major part del cost del transport públic. Actualment, assumeixen el 65,5% del cost, mentre que el 2019 era del 58,7%.

Es manté la T-Verda

A més, es manté la T-Verda, un bitllet que ofereix transport públic gratuït durant 3 anys per a aquells usuaris que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental.