Muntatge de joves comprant bitllet per pujar al metro de Barcelona i cercle amb una mà sostenint un bitllet de Barcelona
ACTUALITAT

Només queda una setmana per poder comprar més barat el bitllet de metro a Barcelona

L'increment del 6,75% és per fer front a l'increment dels costos dels darrers anys i s'implementarà el 15 de gener

Aquesta setmana és la darrera oportunitat per comprar els bitllets del metro de Barcelona més barats. Fa unes quantes setmanes, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar un augment del 6,75% de les tarifes del transport públic que s'aplicarà aquest dilluns 15 de gener. Una mesura que justifiquen per fer front a l'increment de costos després que durant tres anys s'hagin mantingut els preus congelats.

A més, els usuaris que comprin algun tiquet abans d'aquest dilluns el podran utilitzar fins al 30 d'abril, termini definitiu abans que caduquin.

L'ATM manté la rebaixa del 20%

Alhora, cal tenir en compte que l'ATM va acordar continuar aplicant la rebaixa del 20%. No obstant això, Pedro Sánchez va prometre en el debat d'investidura una bonificació del 30% per al transport públic. Per aquest motiu, en espera que s'acabi aprovant aquesta bonificació per part del Govern, els preus serien els següents.

Taula de les noves tarifes de bitllet de metro a Barcelona per al 2024
Noves tarifes del transport públic a Barcelona | ATM

Des de l'ATM remarquen que, malgrat l'increment, les administracions continuen fent front a la major part del cost del transport públic. Actualment, afronten el 65,5% del cost, mentre que el 2019 era del 58,7%.

Es manté la T-Verda

En canvi, el bitllet senzill no es beneficiarà en cap cas de les bonificacions, per la qual cosa el preu serà de 2,56 €. A més, es manté la T-Verda, un bitllet que ofereix transport públic gratuït durant 3 anys per a aquells usuaris que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental.