Dona amb expressió de por davant de dos imatges d'un castell antic a prop de Barcelona.
ACTUALITAT

El preciós castell de Catalunya que té una habitació maleïda: ningú no la pot visitar

L'habitació 712 del Parador de Cardona sembla estar maleïda i no està oberta al públic que visita el castell

A dalt d'un turó a Catalunya, a prop de Barcelona, s'erigeix el Parador de Cardona. Aquest castell, construït l'any 886 per Wifredo el Velloso, combina el luxe modern amb la rica història medieval de la regió.

Al llarg dels segles, el castell ha estat testimoni d'innombrables esdeveniments històrics i ha acollit figures il·lustres. Avui, convertit en un prestigiós parador, ofereix als visitants una experiència única que barreja el passat i el present. Encara que el que més crida l'atenció del castell és que n'hi ha una part que no està oberta al públic.

Dues vistes d'edificis històrics de pedra, un amb estructura circular i l'altre en un turó.

L'habitació 712 del Parador de Cardona sembla estar maleïda

El Parador de Cardona no és només un hotel, és un museu vivent. Els seus murs i estances conserven l'essència de temps passats, permetent als hostes submergir-se a la història mentre gaudeixen de comoditats modernes. Entre els seus atractius hi ha la torre de la Minyona, del segle XI, i l'església romànica de Sant Vicenç, que es mantenen com a testimonis silenciosos del passat gloriós del castell.

Tot i això, hi ha una part del Parador de Cardona que no està oberta al públic general: l'habitació 712. Aquesta habitació ha generat nombroses històries i llegendes al llarg dels anys, guanyant-se la reputació d'estar maleïda. L'habitació 712 només es reserva a petició expressa, i són molts els que asseguren haver sentit una presència inquietant al seu interior.

La llegenda més coneguda que envolta l'habitació 712 data del segle XI. Segons aquesta història, la filla del vescomte de Cardona es va enamorar d'un príncep musulmà. Aquest amor prohibit va desfermar la fúria del vescomte, que va tancar la seva filla a la torre. La noia va morir de pena, i es diu que el seu esperit encara ronda l'habitació 712, buscant venjança o potser redempció.

Tot i que els relats dels valents que han passat la nit a l'habitació 712 varien. Alguns parlen de sorolls inexplicables, canvis bruscs de temperatura i la sensació de ser observats. Altres han afirmat haver vist la figura d'una dona jove a l'habitació. Aquests fenòmens han alimentat la fama de l'habitació 712 i la converteixen en un punt d'interès per als amants del misteri i el paranormal.

El Parador de Cardona, una destinació única

El Parador de Cardona no sols ofereix una estada en un entorn històric, sinó també una experiència gastronòmica de primer nivell. El restaurant serveix plats típics de la regió, permetent als visitants degustar l'essència de la cuina catalana. A més, el castell ha estat escenari d'enregistraments de música antiga, realitzats pel conegut músic Jordi Savall i el seu equip.

El 2010, TripAdvisor va reconèixer el Parador de Cardona com un dels deu millors hotels castells d'Europa, un testimoni de la seva singularitat i del seu atractiu. Aquest reconeixement no només destaca el seu valor històric i arquitectònic, sinó també la seva capacitat per oferir als hostes una experiència inoblidable.

Visitar el Parador de Cardona és fer un viatge a través del temps. Els murs carregats d'història, les llegendes intrigants i la ubicació privilegiada el converteixen en una destinació única a Catalunya. L'habitació 712, amb la seva aura de misteri i maledicció, afegeix un toc d'intriga que fascina els qui s'atreveixen a explorar els seus secrets.

➡️ Actualitat

Més notícies: