Muntatge d´una vista general de Hontanar, una llista i una moneda d´euro

ACTUALITAT

El poble d'Espanya que ofereix feina i casa gratuïta complint tres requisits

Hontanar és un dels pobles més afectats per l'èxode rural i intenta captar noves famílies que es vulguin mudar

Hontanar és un poble de la província de Toledo que s'ha fet viral per la seva peculiar proposta. Oferir casa gratuïta a canvi de gestionar l'únic bar del municipi. És un intent de revitalitzar la vida comunitària i econòmica d'Hontanar.

Amb només 145 habitants, la localitat busca atraure nous residents disposats a agafar les regnes d'aquest establiment. L'èxode poblacional ha assotat amb força Hontanar. I l'ha convertit en un municipi gairebé abandonat per la marxa a la ciutat.

Els tres requisits per viure a Hontanar

La feina, tal com expliquen des de l'Idealista, està destinada a persones autònomes i implica dissenyar un menú diari a bon preu. Això sí, a canvi de traslladar-se a Hontanar amb la família. A més de l'habitatge gratuït, el negoci es lliura reformat i amb les despeses de llum, aigua i calefacció compartides amb el municipi.

Hontanar, ubicat en una vall envoltada d'altes serralades i pertanyent a la comarca de les muntanyes de Toledo, ofereix un estil de vida tranquil. Es troba en un entorn natural privilegiat ideal per compartir amb la família.

Compta amb més de 3.000 hectàrees al parc nacional de Cabañeros i està a només mitja hora de Toledo. Hontanar es presenta com una opció atractiva per a aquells que busquen escapar-se de l'estrès de la gran ciutat i gaudir de la vida de poble.

Hontanar amaga diverses opcions de compra a bon preu

A més, hi ha opcions d'habitatge assequibles a Hontanar, com una casa rústica per només 40.000 euros. L'immoble té un pati gran i accés a dos carrers.

Així mateix, hi ha un habitatge rural de luxe construït el 2012, amb amplis espais i vistes panoràmiques de l'entorn. Tot plegat en una finca de gairebé 27.280 metres quadrats.

Aquesta iniciativa no només ofereix una oportunitat laboral i d'habitatge única, sinó que també contribueix a preservar la identitat i el teixit social dels petits pobles.

Hontanar és un exemple del risc de despoblació a Espanya, per la qual cosa la proposta és més que una oportunitat. És una actuació social que podria salvar un poble que un dia va ser referent i que avui s'aferra al seu record.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'oferta d'Hontanar s'assembla a què un càmping de Barcelona va anunciar fa unes setmanes. Gestionar part del recinte, a canvi de viure al mig d'aquest, és una proposta tant atractiva com divertida. Es tracta de Càmping Barcelona i ha apostat per un procés de selecció que mantingui el servei i la qualitat envers els clients.