Un gos salsitxa de color negre al carrer amb el fons desenfocat

ACTUALITAT

La ciutat catalana que està farta de les caques dels gossos: multes astronòmiques

Figueres augmenta la duresa de les multes als propietaris dels gossos que presentin conductes incíviques

Tenir un animal de companyia, i més concretament un gos, és cada cop més comú. La seva popularitat s'ha disparat, però tenir-ne un comporta també una sèrie de responsabilitats. El propietari s'ha de fer càrrec de la seva mascota, és a dir, l'ha d'alimentar, treure-la a passejar i tenir-ne cura.

En els últims anys, l'augment del nombre de gossos als nostres carrers ha provocat actes incívics per part dels seus amos. Els més comuns són no recollir els seus excrements, portar-los deslligats o no posar-los morrió quan és necessari.

Per això, algunes localitats estan prenent mesures molt dures per contrarestar aquests fets. És el cas de Figueres, una ciutat que ha decidit multar durament els propietaris que no recullin les caques dels seus gossos.

A partir d'ara, la infracció comportarà multes d'entre 750 i 1.500 euros. La nova normativa començarà a aplicar-se a partir de dimarts que ve, 20 de febrer.

Figueres vol que els amos de gossos siguin més responsables

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat la campanya El meu gos, la meva responsabilitat, amb què pretén "corregir actituds incíviques" relacionades amb aquestes mascotes. La campanya comptarà amb dues fases.

La primera consisteix en una etapa d'informació i sensibilització ciutadana respecte a aquest tema. Durant aquesta fase, que durarà una setmana, es pretén conscienciar els propietaris de les obligacions que recull l'ordenança municipal. Aquesta regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals.

Entre elles, es troben:

  • L'obligació de lligar el gos
  • Recollir els excrements i netejar les miccions amb aigua
  • Posar morrió als gossos de raça perillosa
  • Disposar de la llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos.

Tot seguit, arrancarà la segona fase, que es basarà en una campanya intensiva de controls policials. Per tant, a partir de dimarts que ve, 20 de febrer, diversos agents vestits de paisà realitzaran controls a les zones més conflictives de la localitat.

Serà en aquesta segona fase quan s'aplicaran les multes corresponents quan sigui necessari. Si aquesta proposta obté els resultats esperats, és molt probable que altres municipis de Catalunya s'uneixin a la campanya.

➡️ Actualitat

Més notícies: