Muntatge de Montmaneu en una vista general, persones i una creu vermella

ACTUALITAT

El poble de Catalunya que rebutja habitants perquè hi falten habitatges

Montmaneu treballa per millorar la seva oferta de pisos i continuar atraient persones que decideixen retirar-se de la gran ciutat

Montmaneu, a Barcelona, ha registrat un significatiu augment de la seva població durant l'any 2023. Segons les últimes dades publicades per l'Idescat, l'increment ha estat del 19% en comparació de l'any anterior. Més gran ha estat la diferència des de la pandèmia, amb un fins al 31% més de flux constant de nous residents.

L'alcalde de Montmaneu, Àngel Farré, atribueix aquest creixement a un interès renovat per la vida rural. Tot i això, aquest augment poblacional també ha posat de manifest els desafiaments relacionats amb l'habitatge. L'alcalde de Montmaneu lamenta que, malgrat l'interès de moltes persones a mudar-se, la manca d'habitatges és un obstacle.

Montmaneu treballa per millorar l'oferta

Per abordar aquesta situació, des de Montmaneu estan implementant diverses iniciatives. Com la rehabilitació de propietats municipals per destinar-les al lloguer i la planificació d'una promoció d'habitatges nous. Tot i els esforços, la demanda continua superant l'oferta a Montmaneu.

Això reflecteix la creixent popularitat del municipi entre aquells que busquen un estil de vida més tranquil i connectat amb la natura. Montmaneu té una ubicació estratègica a prop d'importants vies de comunicació i ciutats veïnes com Igualada i Sant Guim de Freixenet.

Una casa a Montmaneu amb una dona a les escales
Montmaneu té una bona ubicació per anar-se'n a viure | ACN

Montmaneu i la seva manca de serveis i lleure

Tot això també ha contribuït al seu atractiu per a nous residents. La manca de serveis comercials a Montmaneu, com ara botigues i comerços, és un aspecte que l'alcalde reconeix com una àrea de millora. Tot i això, els nous residents destaquen el sentit de comunitat i solidaritat entre els veïns de Montmaneu.

Així, Montmaneu enfronta el desafiament d'equilibrar el seu creixement poblacional amb la necessitat de desenvolupar infraestructures i serveis adequats. Tot això, per tal de satisfer les demandes dels seus residents.

Montmaneu, a mesura que continua atraient nous habitants a la recerca d'un estil de vida rural, treballa per abordar els reptes. Tots ells com a resultat d'un període de transformació i creixement. La història d'aquesta localitat no és nova, i cada cop són més les famílies que decideixen emprendre un nou rumb lluny de la ciutat.