Imatge de fons del poble Balsareny i una altra imatge d'una dona amb bitllets a la mà i una altra d'un home davant d'un micròfon

ACTUALITAT

El poble de Barcelona més barat per viure és a menys d'1 hora amb cotxe de la ciutat

Barcelona té uns preus prohibitius que obliguen la població a plantejar-se mudar-se a un poble per poder viure econòmicament tranquils

Barcelona és una de les ciutats més cares de lloguer i compra d'immobles. Comprar-se un pis és cada vegada més difícil per a la majoria de la societat. Però, per sort, arriben novetats i oportunitats.

Un exemple és el poble barceloní de Balsareny. Està a només 78 quilòmetres de Barcelona ciutat i el metre quadrat es ven per 800 euros. Això vol dir que per 100 metres quadrats es paguen al voltant de 45.000 euros.

Unes xifres que s'adapten més a la majoria de la població i que apropen la possibilitat de poder-se independitzar. No passa el mateix a Barcelona, on el metre quadrat puja fins a més dels 4.100 euros. Un preu totalment prohibitiu i inassolible per a molts.

Barcelona en un entorn rural

Balsareny és un petit poble de Barcelona amb només 3.400 habitants i s'ubica en un entorn rural. És evident que no ofereix la mateixa oferta de serveis ni lleure que la ciutat de Barcelona. Però es pot convertir en un lloc perfecte per viure-hi.

Juntament amb altres municipis de Barcelona com Berga i Manlleu, es tracta dels més barats de la província. Cada cop són més les persones que decideixen abandonar la gran ciutat per emprendre els seus nous projectes en petits pobles.

Un entorn natural, tranquil·litat, una vida en calma i, sobretot, una lleugeresa econòmica que no ofereixen ciutats com ara Barcelona.

Quan Barcelona no és la millor opció

Un altre exemple més enllà de Balsareny és Gironella. Gironella s'obre com un oasi al mercat immobiliari. I és que allà el preu del metre quadrat no supera els 850 euros de mitjana.

A Gironella, també a la província de Barcelona, és possible trobar un immoble de 80 metres quadrats al voltant de 68.000 euros. El teletreball i l'expansió de la fibra òptica per petits pobles de Catalunya han fet possible que els pobles siguin una opció.

De fet, per a molts és l'única opció factible per desenvolupar la seva vida. Barcelona s'haurà de plantejar, doncs, si vol seguir aquesta dinàmica. O obrir les possibilitats i permetre que cada cop siguin més les famílies les que puguin quedar-s'hi a viure.