Muntatge amb una platja de fons, una dona d'esquena amb una motxilla vermella i un barret i un cercle amb una imatge de Cala Estreta, a la Costa Brava

ACTUALITAT

Una platja de Catalunya, entre les 100 millors del món el 2024

L'última guia de Lonely Planet recull les 100 millors platges de tot el món, entre les quals hi ha una situada a la costa catalana

La platja és una de les destinacions preferides per desconnectar, sobretot a l'estiu. Els catalans tenim la gran sort de tenir el mar a prop de casa, però ara no només presumirem d'això. I és que segur que us interessarà saber que comptem amb una de les millors cales del món. 

Així mateix ho ha publicat el prestigiós portal sobre viatges Lonely Planet. Aquest mes ha sortit Best Beach: 100 of the World's Most Incredible Beach, una guia que recull les millors platges de tot el planeta. 

Una selecció de paisatges paradisíacs, qualificats per continents, que es troben repartits a més de 50 països. Com són Tailàndia, Madagascar, les illes Fiji, Bali, el Carib, Grècia, Hawaii o Brasil. I, entre elles, també apareix una cala ubicada a Catalunya, més concretament a la Costa Brava. 

Aquesta cala a Catalunya, entre les millors platges del món 

Es tracta de la Cala Estreta, situada a prop del municipi de Palamós. Aquest lloc, considerat un dels més idíl·lics del món, destaca pel seu paisatge rocós, amb penya-segats, pins, i, és clar, l'aigua del mar Mediterrani. 

La cala, completament verge, és estreta. De poc més de 100 metres de llargada i 5 metres d'amplada. Unes roques sortints, conegudes pel nom la Roja, la divideixen en dues. 

Hi ha dues maneres d'accedir-hi: per pista forestal, tancada durant la temporada d'estiu, o pel camí de ronda. Aquesta segona opció és, a més, una molt bona manera no de només conèixer aquest racó paradisíac, sinó de descobrir altres cales i passejar per un entorn verd i harmoniós. 

Imatge de la Cala Estreta situada al terreny municipal de Palamós, a la Costa Brava, Catalunya
Cala Estreta és reconeguda com una de les millors platges del món | Isidre Blanc

Quatre platges espanyoles que també apareixen a la guia 

Al llibre de Lonely Planet també apareixen quatre platges més del territori espanyol. Es tracten de la platja de Torimbia, a Llanes (Astúries), la platja de Famara a Lanzarote (Illes Canàries), la plata d'Illetes, a Formentera (Illes Balears) i la platja de Punta Paloma a Tarifa (Cadis). 

La guia presenta impressionants fotografies dels diferents paisatges idíl·lics que s'hi esmenten. També compta amb el reconeixement de diversos experts i algunes recomanacions per aprofitar la teva visita.