Muntatge de Barcelona i una dona sorpesa
ACTUALITAT

Pla perfecte per a aquest cap de setmana a Barcelona: menjar, tallers i molt més

El paradís dels celíacs arriba a Barcelona de la mà de Van Van Market

Aquest cap de setmana, Barcelona estarà al punt de mira dels celíacs gràcies al festival Van Van 100%. Aquest esdeveniment, que combina gastronomia amb música i cultura, ja celebra la tercera edició. Els dies 4 i 5 de maig, l'Antiga Fàbrica Damm acollirà una infinitat de propostes culinàries lliures de gluten per a tots els assistents.

El Van Van 100% no només ofereix gastronomia, sinó també música, tallers i, sobretot, un ambient acollidor i segur per a tothom.

Un dels objectius d'aquest festival a Barcelona és donar visibilitat al problema de la celiaquia i divulgar la informació necessària per lluitar contra el desconeixement que encara hi ha sobre el tema. El festival, que va de la mà de Daura, la cervesa sense gluten de Damm, cerca promoure la conscienciació sobre les intoleràncies i al·lèrgies alimentàries.

Un cap de setmana sense gluten amb Van Van 100%, un festival ple d'activitats a Barcelona

Pel que fa a la programació, segons les xarxes socials oficials del festival, hi haurà un programa ple d'activitats. Podrem trobar tallers de kombutxa, 'michelades' mexicanes, creps brasileres, granola, galetes o mousse de xocolata vegà. Animant la multitud hi haurà alguns DJs de RBL Barcelona, un projecte de ràdio comunitària de la ciutat que aporta el seu granet de sorra.

El lema del festival és un resum de tot el que pots esperar: “100% Deliciós, 100% Cultura, 100% Música, 100% Sense Gluten, 100% Van Van”. L'horari de l'esdeveniment és de les 12:00 a les 21:30, tant de dissabte com de diumenge. L'accés és lliure, no cal comprar entrada, per tant, no hi ha excuses per a no gaudir d'aquest pla de cap de setmana a Barcelona.

El Van Van 100% suposa un refugi per a tots aquells que no poden portar una vida còmoda i relaxada a causa del gluten. Aquest cap de setmana, ells són els protagonistes i no s'hauran de preocupar pels al·lèrgens, sinó que podran devorar tot allò que vegin. Aquest esdeveniment és el pla ideal per a famílies, amics, parelles o, fins i tot, per a persones que busquin conèixer gent afí.

La celiaquia és una malaltia que cada vegada és més present a la nostra societat, però encara queda molt camí per recórrer. L'oferta culinària de capitals com Barcelona sol incloure opcions de tota mena, però això no sol ser habitual fora d'elles. Esdeveniments com el Van Van 100% busquen educar sobre els problemes alimentaris perquè tothom estigui en igualtat de condicions.

➡️ Actualitat

Més notícies: