Muntatge de fotos d'un nadó somrient i roba de nadó de fons
ACTUALITAT

L'original nom de nena que s'ha tornat molt popular a Catalunya i t'encantarà

La fascinació pels noms únics i plens de significat està guanyant terreny entre els pares catalans d'avui dia


Actualment, aquells noms de nen o nena més originals guanyen cada cop més popularitat. Els pares cerquen sobretot aquelles opcions úniques, amb un significat profund i allunyades dels noms més tradicionals.

Aquesta tendència de noms innovadors reflecteix el desig d'individualitat i de retre homenatge a diverses cultures i llengües. I, en aquest sentit, hi ha un nom amb aquestes característiques que és entre els més escollits avui dia a Catalunya.

Índia, el nom que guanya popularitat i presència a Catalunya

Un dels noms que crida més l'atenció dels nous pares a Catalunya és Índia. Aquest nom, amb un encant exòtic, ha guanyat popularitat ràpidament. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), l'any 2022 hi havia 484 nenes registrades sota aquest nom, encara que avui dia segurament en siguin més.

María Liz dóna un dit al seu fill Erik, que ha estat el primer nadó nascut el 2024 a Madrid, a l'Hospital Universitari La Paz, l'1 de gener del 2024, a Madrid (Espanya)

El nom Índia té un origen geogràfic evident, que ens evoca la rica i diversa cultura del país asiàtic. A més de la seva referència geogràfica, el nom també simbolitza espiritualitat, misteri i bellesa exòtica. En el context català, aquest nom de nena no només destaca per la raresa, sinó també per la capacitat de transmetre imatges d'un lloc fascinant.

Índia no és només un nom original i bonic, sinó que també té un rerefons ple de significats. Per a molts pares, triar un nom com Índia per a la seva nena és una manera de destacar i d'atorgar-li un nom que sigui únic i ple de caràcter.

L'elecció de noms com Índia per a les nenes també reflecteix una tendència cap a la globalització i l'apreciació de diferents cultures. En un món cada cop més connectat, els noms de llocs exòtics i llunyans es converteixen en una forma de celebrar la diversitat.

La creixent acceptació de noms poc comuns a Catalunya

El fet que un nom tan poc comú com l'Índia guanyi popularitat a Catalunya indica un canvi en les preferències dels pares. Cada cop es valora més l'originalitat i la singularitat en els noms.

Muntatge d'una nena somrient amb cues recolzada en una taula amb les mans a la cara i una joguina de zebra i una dona amb les mans a la cara i samarreta rosa

El nom Índia ha trobat el seu lloc als cors de molts pares a Catalunya gràcies a la seva bellesa, significat profund i singularitat. Amb més de 484 nenes registrades amb aquest nom, es consolida com una opció encantadora i original per als que busquen un nom especial i ple de personalitat per a les filles.

➡️ Actualitat

Més notícies: