Foto d'un tren de Rodalies de Catalunya circulant

ACTUALITAT

Desconvoquen la vaga de Rodalies prevista per aquest divendres

Els sindicats CCOO i UGT han desconvocat la vaga a Rodalies de Catalunya, prevista per aquest divendres

La vaga a Rodalies prevista per a aquest divendres ha quedat desconvocada, segons han informat fonts de Renfe i fonts sindicals. Els sindicats CCOO i UGT anunciaven recentment una altra jornada de vagues a Rodalies de Catalunya. La primera tindria lloc aquest mateix divendres, 16 de febrer.

Des dels sindicats, al·legaven com a motius de la vaga les males condicions de treball al servei gestionat per Adif i la manca de personal. Dues raons que consideren que han empitjorat la qualitat del servei ofert als usuaris de Rodalies Renfe.

Desconvoquen la vaga de Rodalies d'aquest divendres

Els treballadors de Rodalies de Catalunya estaven convocats a dues noves jornades de vaga. Els sindicats CCOO i UGT anunciaven dos dies consecutius de vagues, durant aquest divendres 16 i el pròxim dilluns 19 de febrer.

Tot i això, fonts sindicals i de Renfe han anunciat aquest dijous a la tarda que la jornada de vaga parcial prevista per a aquest divendres quedava desconvocada.

La vaga només afectaria els centres de gestió de Rodalies, i no la circulació de trens, des de les 7:00 a les 9:00 i de les 15:00 a les 17:00.

Els treballadors cridats a sumar-se a la vaga eren els supervisors i personal de taquilles. De fet, ja s'havien decretat els serveis mínims del 40% als centres de gestió.

En el comunicat de la convocatòria, al·legaven els motius de la vaga a "la manca d'interventors als trens, de personal a les estacions i, sobretot, al Centre de Gestió de Rodalies". Tot això, asseguraven, “ha provocat un greu empitjorament en la qualitat del servei que s'ofereix a la ciutadania”.

Explicaven també que Catalunya és, actualment, la comunitat autònoma que presenta més incidències al servei de transport públic ferroviari de tot Espanya.

La vaga continuava, així, la del passat 9 de febrer, en què es van oferir els serveis mínims establerts pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, del 66% en hores puntes i del 33% a la resta d'hores.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els dos sindicats també demanaven, en un primer moment, que se sumessin també a les vagues els serveis de Renfe d'alta velocitat, llarga distància i trajectes internacionals. Tot i això, no van confirmar la seva adherència a les jornades de vaga.