Fotomuntatge amb imatge d'un tren de Rodalies i un símbol d'alerta vermell

ACTUALITAT

Un nou robatori de coure, motiu de la incidència a Rodalies

La incidència afecta de forma generalitzada les línies de Rodalies durant aquest diumenge d'eleccions

Rodalies de Catalunya informava aquest diumenge a primera hora del matí de diverses incidències en el seu servei, just coincidint amb la jornada electoral del 12 de maig a Catalunya.

La causa seria un robatori de coure a les instal·lacions ferroviàries de Montcada Bifurcació que hauria provocat una sobretensió. Es tracta d'una incidència generalitzada que ha provocat que no hi puguin entrar ni sortir trens de Barcelona.

La causa de la incidència a Rodalies és un robatori de coure

Rodalies ha informat via X (abans Twitter) de la incidència que ha afectat de manera generalitzada les seves línies de servei aquest diumenge. Una incidència que s'hauria produït per un robatori de coure causant una sobretensió.

Aquesta sobretensió, a més, està provocant ara petits incendis als túnels de Barcelona. Concretament, el que va des d'Estació de França al Clot i el d'Arc de Triomf fins a Fabra i Puig.

Bombers han informat que ja estan treballant a l'estació de Sagrera per apagar les flames. El fum en aquesta estació ha obligat a tancar-la, i han quedat afectades les línies L1, L5, L9 i L10N, segons informació aportada per Protecció Civil. També s'ha activat l'alerta Ferrocat.

Captura d'un tweet de protecció civil sobre focs als túnels de Barcelona

Des de Rodalies, han recomanat fer servir altres mitjans de transport, ja que la incidència podria durar hores. Segons ha advertit el director de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, "les pròximes hores són molt complicades", i no poden detallar quan es podria recuperar el servei amb total normalitat.

Es tractaria d'un "acte vandàlic"

Rodalies ha alertat que la incidència en les seves línies de servei es deuria a un "acte vandàlic". No és la primera vegada, però, que tenen lloc robatoris de cable a Rodalies.

Fa tan sols una setmana, les línies R2 i R11 patien afectacions a l'inici del seu servei i fins a les 7:00 del matí després d'un robatori de cable entre el tram Mollet i Montmeló.

Segons informava Renfe, es produïen retards de fins a 20 minuts per culpa de la incidència. A mesura que passaven les hores, però, es recuperaven els horaris habituals.

Tot i això, es tractava del segon acte vandàlic produït en el mateix tram, que ja resultava afectat dilluns de la mateixa setmana.

➡️ Actualitat

Més notícies: