Una dona somrient amb una samarreta verda apareix en primer pla sobre un fons del barri de Ciutat Vella de Barcelona amb edificis i una torre, mentre que un cercle vermell a la cantonada superior dreta mostra una El Enginy desenfocat.
ACTUALITAT

La mítica botiga que torna a obrir les portes a Barcelona: molts anys d'història

La ciutat acumula una llarga llista de negocis que han abaixat la persiana per falta de relleu generacional

Barcelona ha vist desaparèixer múltiples botigues i locals d'esbarjo que durant dècades han estat un emblema. La manca de relleu generacional, l'extinció de professions o els alts lloguers en són algunes de les causes. El barri Gòtic de Barcelona té alguns d'aquests negocis que ja formen part del passat de la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona en va voler reobrir alguns en el marc de la campanya Amunt persianes, però la veritat és que moltes segueixen baixades. Un exemple és el de la botiga El Ingenio.

Tal com ha avançat Time Out, entre les seves parets s'han venut la majoria d'elements festius de la ciutat. Però avui dia no és més que un cúmul de grafits i teranyines acumulades a la façana d'una botiga emblemàtica integrada a la categoria E1 de Gran Interès.

Una botiga imprescindible en la història de Barcelona

El Ingenio és una botiga que la gent de tota la vida de Barcelona coneix. S'hi han venut durant dècades els tradicionals capgrossos, així com articles de teatre, trucs de màgia i malabars. També es despatxaven diversos productes festius, de manera que era un lloc de diversió i festivitat.

Una persona dreta en una botiga de figures i capgrossos.

No és una botiga normal, ja que quan es va tancar el 2019 acumulava 186 anys d'història. Per això no hi ha dubte que el seu adeu va suposar una pèrdua important per a Barcelona. Abans d'acomiadar-se va passar per diversos propietaris que, finalment, no van aconseguir mantenir el negoci dret.

La millor notícia encara ha d'arribar

Ara bé, fonts del consistori barceloní han confirmat la notícia que molts esperaven: aviat podria reobrir. Fins ara no hi ha cap empresa interessada, però les gestions estan en marxa.

I és que no és una botiga normal, sinó que té unes grans dimensions que la fan difícil de mantenir. Un total de 464 metres quadrats en mal estat i un edifici antic per conservar. Els requisits no són atractius, però l'ambició de tornar a Barcelona una botiga com aquesta és tot un repte.

Més tancaments que els veïns no obliden

El Ingenio va tancar el 2019, però no ha estat l'única. La ciutat comtal acumula una llarga llista de botigues tancades malgrat haver funcionat en la seva època. L'Antiga Casa Reus n'és un exemple.

S'hi venia roba i, després de 111 anys de vida empresarial, la seva història ja és passat. Una mostra més que les coses bones funcionen si es conserven i es cuiden. Si no és així, tot mor i resta a l'espera que algú vagi a rescatar-lo.

➡️ Actualitat

Més notícies: