Muntatge de fotos d'un carrer del poble de Peratallada, Girona, amb una dona assenyalant i una emoticona enamorada

ACTUALITAT

El preciós poble de Catalunya que sembla tret d'un conte de fades

Explora Peratallada, el magnífic poble de Catalunya que sembla sortit d'un conte de fades, et deixarà amb ganes de més

Peratallada, el meravellós poble situat a la província de Girona, a Catalunya. És un d'aquells llocs que en visitar-lo et faran sentir com si estiguessis dins d'una pel·lícula.

Destaca per ser un encantador poble medieval amb una impecable conservació tant de les seves cases de pedra com dels seus empedrats carrers i el seu impressionant castell.

A Catalunya hi trobem infinitat de pobles amb encant, medievals i amb impressionants vistes. Et mostrem un d'ells, Peratallada.

Els punts més atractius del Peratallada

Entre ells ressalten les precioses cases i carrers, però els dos llocs més impressionants són el castell de Peratallada i l'església de Sant Esteve.

El castell és el centre històric del poble de Peratallada data del segle XI. Hi ha registres que el poble es va originar l'any 1065, tot i que es pensa que les estructures es van construir sobre una fortalesa més antiga.

Foto del conjunt medieval del poble de Peratallada, Girona

El castell està protegit per uns murs entre quatre i cinc metres d'alçada al voltant. Custodien el meravellós palau i la imponent torre de l'Homenatge.

L'església de Sant Esteve és una construcció que data del segle XIII. El més impressionant és el seu campanar que compta amb quatre arcs. Aquesta acull el sepulcre del Baró Gilabert de Cruïlles.

Altres llocs clau a visitar

No podem parlar d'aquest poble de Catalunya sense fer esment de la plaça de les Voltes. Hi trobarem aquests robustos arcs de pedra amb origen medieval que conformen la plaça del poble.

Aquesta plaça és el lloc perfecte per gaudir de la gastronomia local de Peratallada, ja que trobaràs diversos restaurants per poder recarregar piles a la teva visita. A més, podreu visitar les botigues d'artesania local que ofereix la plaça.

Festes populars: un viatge en el temps

Si voleu gaudir d'una experiència única i completa, és recomanable que acudiu a Peratallada durant les seves festes populars. El primer cap de setmana d'agost se celebren les festes majors del poble, on podreu assistir al sopar popular a la plaça Major.

Tot seguit d'una festa amb música, danses tradicionals i l'increïble espectacle de capgrossos i gegants tan característic dels pobles catalans.

Podràs amarar-te de la cultura i les tradicions locals, sentir-te un d'ells per un dia i viatjar al passat amb les seves espectaculars fires medievals.

Foto d'un carrer del poble de Peratallada, Girona, amb una parella passejant

El primer cap de setmana d'octubre realitza el mercat medieval. Un altre esdeveniment que no et deixarà indiferent si decideixes anar a veure'l. Peratallada es vesteix amb vestits d'època, els seus carrers s'adornen amb motius medievals, es fan funcions teatrals, etc.

Compten amb diferents activitats per a adults i també per als més petits de la casa. A més, organitzen tallers de contacontes, tir amb arc i demostracions d'oficis medievals.

No deixis escapar l'oportunitat de viure a la teva pell l'experiència de transportar-te a una altra època completament diferent!

➡️ Actualitat

Més notícies: