Muntatge de fotos d'una mare abraçant el nadó i, de fons, un plànol general de roba de nena amb un emoji de Catalunya
ACTUALITAT

Aquest nom 'de mar' que porten milers de nenes a Espanya és originari de Catalunya

Descobreix l'encant del tradicional nom de nena català que s'està posant de moda també a la resta d'Espanya

En els darrers anys, els noms catalans estan guanyant terreny a tot Espanya. Aquesta tendència ens reflecteix la recerca creixent d'originalitat en l'elecció dels noms, a més d'un reconeixement de la cultura catalana. Entre els noms que estan captant l'atenció dels pares espanyols se'n troba un que ha incrementat la seva popularitat en els darrers temps.

Un nom amb arrels profundes a Catalunya: Ona

El nom que està guanyant popularitat a tot Espanya és Ona. Aquest nom no només evoca imatges del mar, sinó que també comporta un significat que ressona amb la cultura catalana. En català, Ona significa "onada", i simbolitza la força i la bellesa del mar.

Muntatge de fotos d'una dona embarassada i, de fons, uns peus de nadó

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nom Ona ha estat registrat per a 8.474 nenes a tot Espanya. De totes elles, 6.891 es troben a Catalunya. Una dada que no ens ha de sorprendre, ja que prové d'un nom tradicional català: Mariona.

El nom Mariona combina dos elements, "Mar" que fa referència al mar i a l'aigua, i "Iona" una forma diminutiva de "Johanna", d'origen hebreu que significa "Déu és misericordiós" o "gràcia de Déu". Així, Mariona es pot entendre com "la gràcia del mar" o "la misericòrdia del mar".

L'elecció de noms com a expressió d'identitat cultural

L'elecció del nom per al futur fill és una de les decisions més importants i significatives que enfronten els pares. El nom és una expressió de la identitat i els valors, tant personals com culturals de la família. Ona és un bon exemple de com els noms poden ser bonics en la sonoritat i també portadors d'una tradició cultural.

Muntatge de fotos de primer pla d'un bebè feliç i al costat una mà escrivint noms

El nom català Ona comporta la ressonància del mar i a més simbolitza la connexió profunda amb l'entorn natural i cultural de la regió. El poderós significat d'aquest nom ens transmet la força i la bellesa del mar, fent-ho molt especial.

A Catalunya, aquest nom ha estat apreciat al llarg del temps per la seva singularitat. S'ha convertit en un nom molt popular, ja que és fàcil de pronunciar i recordar per a persones de qualsevol edat.

Ona destaca com una elecció que no sols és estèticament atractiva, sinó que també ens reflecteix la cultura de la regió catalana. Si cerques un nom català que sigui curt, diferent i significatiu, Ona és l'indicat.

➡️ Actualitat

Més notícies: