Muntatge de fotos d'un nadó dormint i, al costat, una imatge d'una pissarra amb noms diversos i una dona amb rostre pensatiu
ACTUALITAT

El nom català que triomfa pràcticament només a Catalunya: només el tenen 139 nenes

El nom de nena amb un bonic significat religiós que torna a ser popular entre els futurs pares

Cada cop és més comú sentir noms moderns i innovadors en els més petits. Els noms tradicionals estan perdent força a moltes parts d'Espanya i a Catalunya no n'és l'excepció.

Tot i això, hi ha un nom tradicional català que ha començat a ressorgir i ha captat l'atenció dels futurs pares. Tot això, gràcies al seu significat tan especial.

Un nom amb història i significat

El nom del qual estem parlant és Betlem, el qual compta amb arrels històriques i religioses. Deriva del conegut nom bíblic "Belén", que es refereix a la ciutat on va néixer Jesús.

Aquest nom de nena té un significat sagrat i un impacte a la cultura catalana important. A Catalunya, Betlem s'associa amb la connexió religiosa i la història cristiana.

Mapa espanya on veiem la popularitat del nom Betlem a Catalunya

El més curiós és que només hi ha 139 dones inscrites amb aquest nom a tot Espanya, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Encara que la majoria resideixen a Catalunya, també en podem trobar algunes a València i fins i tot a Múrcia.

La popularitat de Betlem a Catalunya

La popularitat d'aquest nom de nena a Catalunya es pot atribuir a diverses raons. El significat amb la tradició i la religió és un factor molt important per a moltes famílies creients i que valoren aquests aspectes en l'elecció d'un nom.

A més d'això, Betlem té un so suau que el fa molt atractiu per als pares que busquen un nom que a més de tenir un significat bonic sigui harmoniós.

Muntatge de fotos d'un nadó i, al costat, una persona feliç assenyalant-ho

Hi ha pares que s'estimen més els noms catalans per mantenir viva l'herència cultural, ja que ara el més sonat són noms moderns i estrangers. En els darrers anys, hem pogut observar com aquests noms més desconeguts esdevenen tendència.

Una elecció singular i especial

Si decideixes posar aquest nom a la teva futura nena, has de saber que serà única. Amb només 139 dones a Espanya amb aquest nom, les nenes anomenades Betlem gaudiran d'una identitat distintiva. Aquest nom us ofereix la barreja perfecta entre tradició i singularitat.

Tot i que els noms tradicionals estan caient en desús, Betlem està ressorgint i es torna una opció ideal per als futurs pares catalans.

➡️ Actualitat

Més notícies: